Halkocsonya
Mivel a sertéskocsonya már unalmas volt, így halból készítettem el.
Halkocsonya
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db pontyszelet
- 16 db ponty halfej
- 1 fej fokhagyma
- 2 db vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1/2 zellergumó
- 1 db karalábé
- só
- halfűszer-keverék
A díszítéshez
- 1db citrom
Elkészítés:
A halfejeket megtisztítjuk, a kopoltyúkat és a keserűfogakat eltávolítjuk.
A szeleteket és a fejeket besózzuk és a halfűszer-keverékkel is jól megszórjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk és egészben hagyjuk.
Egy nagyobb fazékban feltesszük főni a hozzávalókat a citrom és a halszeletek kivételével.
Annyi vizet öntsünk rá, hogy éppen csak ellepje.
Négy-öt órán át főzzük, épphogy csak pezsegjen. Mint a jó húslevest, úgy főzzük, de azért időnként kavarjuk is meg.
Ha szükséges, pótoljuk a vizet.
A halszeleteket egy krumplisütőkosárba tesszük, és 15 percig lógassuk bele a kocsonyába, majd vegyük ki, ha megfőtt.
Nagyon apró nyílású szűrőn szűrjük le a kocsonyát, de tegyünk a szűrőbe egy papír konyhai törlőt, hogy a zsírt is megfogjuk ezzel.
Osszuk el a tányérokba a levet és a halszeleteket.
Tegyük hideg helyre a tányérokat, hadd aludjanak meg a kocsonyáink.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept