Ünnepi gesztenyekrémleves
Kedvenc karácsonyi levesünk, a gyerekek is szívesen fogyasztják.
Ünnepi gesztenyekrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg gesztenyepüré
- 1 l tej
- 1 dl rum
- 10 dkg mazsola
- 1 csomag vaníliás puding
- 2 dl habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál méz
Elkészítés:
A mazsolát beáztatjuk fél dl rumba 1 órára, majd leszűrjük. A gesztenyét összetörjük. A pudingport kevés tejjel kikeverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk. A gesztenyét is beletesszük, ízesítjük a mézzel, és fél dl rummal, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. A habtejszínt a vaníliás cukrokkal keményre verjük. Az elkészült levest a rumos mazsolával és tejszínhab galuskákkal tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept