Ünnepi gesztenyekrémleves

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kedvenc karácsonyi levesünk, a gyerekek is szívesen fogyasztják.

Ünnepi gesztenyekrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 1 l tej
  • 1 dl rum
  • 10 dkg mazsola
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 2 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

A mazsolát beáztatjuk fél dl rumba 1 órára, majd leszűrjük. A gesztenyét összetörjük. A pudingport kevés tejjel kikeverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk. A gesztenyét is beletesszük, ízesítjük a mézzel, és fél dl rummal, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. A habtejszínt a vaníliás cukrokkal keményre verjük. Az elkészült levest a rumos mazsolával és tejszínhab galuskákkal tálaljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük