Padlizsános tésztatorta

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezt a finomságot az egyik gasztro magazinban találtam, és nagyon finomra sikerült. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Padlizsános tésztatorta

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 5 dl paradicsomszósz
  • 1 kávéskanál só
  • 1 késhegynyi frissen őrölt bors
  • 30 dkg penne
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 kk oregánó
  • 1 db padlizsán (nagyobbacska)
  • 2 db főtt tojás
  • 15 dkg füstölt-főtt tarja (füstölt főtt karajszelet)
  • 25 dkg mozzarella
  • 2 ek zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát tisztítás után felszeleteljük.
Mélyebb edényben 1 ek olívaolajon megfuttatjuk, a paradicsomszósszal összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk.
A tésztát nem túl puhára főzzük, leszűrjük, és elkeverjük a paradicsomszósszal, a parmezánnal és az oregánóval.
A padlizsánt megmossuk, és leszárítjuk, hosszában 3 mm vastagságúra szeleteljük fel, kenjük meg olívával, és grillserpenyőben mindkét oldalát 2-2 percig sütjük.
A sütőt 190 C-fokra előmelegítjük.
A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, felszeleteljük. A csemegekaraj-szeleteket csíkokra vágjuk.
Egy tortaformát kikenünk vajjal, és kibélelünk a padlizsánszeletekkel. Rárétegezzük a paradicsomos tésztát, a húscsíkokat, a tojást és a mozzarellát. A morzsával megszórjuk a tetejét, és olívával locsoljuk meg.
A sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Spatula segítségével leválasztjuk a szélét az edénytől, és az alját felfelé nyomva kivesszük a formából. Ez kivehető aljú tortaformában készült. Melegen tálaljuk, és szeljük, akár a tortát.
sütési hőfok: 190°C
sütési mód: hőlégkeveréses

1
2
3
4

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük