Tejszínes rakott csirke

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rakott húsokat ritkábban készítek, de az unokáim nagyon szeretik, és az ő kedvükért alkottam meg a krémsajtos rakott csirkét parmezánnal.

Tejszínes rakott csirke

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 1 kávéskanál só
  • 5 dkg finomliszt
  • 1 kk fokhagymapor
  • 1 teáskanál füstölt pirospaprika
  • 10 dkg krémsajt
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 dl habtejszín
  • 10 dkg vaj (a tepsihez)
  • 2 ek zsemlemorzsa (a tepsihez)
  • 12 dkg reszelt mozzarella (a tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket előkészítjük, megmossuk, leszárítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Enyhén besózzuk.
A lisztet összekeverjük a fokhagymaporral és a fűszerpaprikával egy tálban. A krémsajtot a tojásokkal, sóval, borssal és a frissen aprított petrezselyemmel, zúzott fokhagymával jól elkeverjük, és a tejszínnel hígítsuk fel. A legvégén keverjük hozzá a parmezán sajtot. Ha netán sűrű lenne, akkor még tegyünk hozzá egy kevés tejszínt.
Vajat hevítünk egy serpenyőben, és a csirkemellszeleteket a fűszeres lisztbe forgatjuk, majd kisütjük őket, és egy kisebb teflon tepsiben szorosan egymás mellé helyezzük, vagy egy erre alkalmas sütőedénybe tesszük, amit előzőleg kikenünk vajjal és megszórunk morzsával.
A tepsibe elhelyezett hússzeletekre öntjük a tejszínes mártást, és reszelt mozzarella sajttal megszórjuk. Használjunk durva reszelőt, mert nem kell túl finomra reszelni.
Forró sütőben 180 fokon 35 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk. Kreatívan díszítsük.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: hőlégkeveréses
tepsi mérete: 30x24 cm

1
2
3
4

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük