Birsalmakrémleves gesztenyefánkkal

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az idei őszt szerencsésnek mondhatom, mert kaptam ajándékba nagyon szép birskörtéket. Hatalmasra nőttek, talán nem is láttam életemben ekkorákat. Mivel szép sárgákra értek, úgy döntöttem, többféle finomságot készítek belőlük. Elsietni nem kell, mivel elálló gyümölcsről van szó. Így kipróbáltam a krémlevest, és párosítottam gesztenyepüréből készült fánkokkal. Nagyon ízletesre sikeredett.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db nagyobb érett birskörte
  • 5 ek barna nádcukor
  • 3 db szegfűszeg
  • 1 db fahéjrúd
  • 1 db csillagánizs
  • csipet só
  • 1 db kezeletlen lime(citrom) héja
  • 1 db lime(citrom) leve
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 2 db kandírozott gyömbér aprítva
  • 2 dl tejszín
  • 5 ek mascarpone krémsajt

A gesztenyefánkhoz

  • 50 g liszt
  • 50 g vaj
  • 1 dl víz
  • 50 g gesztenyepüré
  • 1 db tojás
  • csipet só
  • cukor
Recept idők

Elkészítés:

A birsalmát megmossuk, kivágjuk a magházát, felszeleteljük hosszúkás darabokra.
Egy fazékba tesszük, majd öntünk hozzá annyi vizet, amennyi éppen ellepi.
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, egy késsel kikaparjuk a magjait. Félretesszük, és a tejszínbe keverjük. Majd hozzáadjuk a leveshez a fahéjat, a szegfűszeget, a csillagánizst, a darabolt gyömbért. Cukorral, sóval, citromlével ízesítjük.
Forrás után még 15 percig lassú tűzön főzzük. Félreteszünk a birsszeletekből pár darabot a díszítéshez. Ezután a tejszínbe keverjük el habverővel a krémsajtot, és
a keményítőt, a főzőléből is tegyünk hozzá. Sűrítsük be a levest.
Vegyük le a főzőlapról, és botmixerrel pürésítsük. Ha túl sűrű lenne, akkor tejjel hígítsuk. Tálaljuk a félretett birskörtével, és a gesztenyefánkkal, no meg reszeljünk rá a zöldcitrom héjából is.

Gesztenyefánk készítése:
A vizet - benne a vajat,csipet sót,cukrot,- feltesszük forrni. Ha forr, egy mozdulattal hozzáadjuk a lisztet. Addig keverjük, amíg az edény falától el nem válik. Tűzről lehúzva hozzáadjuk a tojást, és simára keverjük. Ezután a gesztenye is a masszába kerül. Sütőlapra, tepsibe kiskanállal vagy habzsák segítségével cseresznye nagyságú halmokat formázunk. 200 fokos sütőben sütjük. Aranysárgán, kissé szárítva kapja végső formáját. A fánkocskákat közvetlen tálalás előtt tesszük a levesbe. Jó étvágyat hozzá! Ünnepi leveskülönlegesség!

1
2
Blog.hu ajánló