Pudingos-gesztenyés szelet
Pudingos-gesztenyés szelet
Hozzávalók 8 személyre
- _Tészta_
- 2 csomag gesztenyemassza
- 25 dkg darált keksz
- rumaroma (ízlés szerint)
- 15 dkg cukor
- tej (nem sok csak amennyit felvesz)
Krém
- 9 dl tej
- 3 csomag vaníliás puding
- 20 dkg porcukor
- 1 margarin (25 dkg)
- 1 citrom reszelt héja
Bele
- Kb 31 db babapiskóta(230g)
Tetejére
- 2,5-3 dl tejszín (habnak verve)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit kevés tejjel jól összegyúrjuk, ne legyen túl ragacsos.
Gesztenyés masszát egyenletesen a tálca aljára nyomogatjuk.
A krémhez a tejet a pudingporokkal sűrűre főzzük hagyjuk kihűlni.
A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
A krém egyik felét rákenjük a "tésztára".
Langyos rumos tejbe forgatott babapiskótával kirakjuk a tetejét,(ne áztassuk el a piskótákat), majd a krém másik felét is rákenjük.
Végül a tetejére kenjük a felvert tejszínhabot.
Tegyük a hűtőbe pár óráig.
