Pudingos-gesztenyés szelet

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Pudingos-gesztenyés szelet

Hozzávalók 8 személyre

  • _Tészta_
  • 2 csomag gesztenyemassza
  • 25 dkg darált keksz
  • rumaroma (ízlés szerint)
  • 15 dkg cukor
  • tej (nem sok csak amennyit felvesz)

Krém

  • 9 dl tej
  • 3 csomag vaníliás puding
  • 20 dkg porcukor
  • 1 margarin (25 dkg)
  • 1 citrom reszelt héja

Bele

  • Kb 31 db babapiskóta(230g)

Tetejére

  • 2,5-3 dl tejszín (habnak verve)
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit kevés tejjel jól összegyúrjuk, ne legyen túl ragacsos.
Gesztenyés masszát egyenletesen a tálca aljára nyomogatjuk.
A krémhez a tejet a pudingporokkal sűrűre főzzük hagyjuk kihűlni.
A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
A krém egyik felét rákenjük a "tésztára".
Langyos rumos tejbe forgatott babapiskótával kirakjuk a tetejét,(ne áztassuk el a piskótákat), majd a krém másik felét is rákenjük.
Végül a tetejére kenjük a felvert tejszínhabot.
Tegyük a hűtőbe pár óráig.

15857045 d265619a23cdeeabcb35e238f4518358 wm

Olvastad már?

Ezt is szeretjük