Kókuszos-foltos kocka (bögrés)
Valami egyszerű, de mégis finom, mutatós sütit akartam készíteni egy iskolai rendezvényre. Ezt gondoltam ki, és olyan is lett, amilyennek elképzeltem.
Kókuszos-foltos kocka (bögrés)
Hozzávalók 12 személyre
- 1.5 pohár liszt (300 g)
- 1 tasak sütőpor (12 g)
- 4 db tojás
- 1 pohár cukor (200 g)
- 2 kis doboz kefir (350 g) vagy 1 nagy doboz(315g-os)
- 0,5 pohár olaj (1,5 dl)
- 3 csapott ek cukrozatlan kakaópor
- 3 ek kókuszreszelék
- 1 csipet só
Foltok
- 2 db tejszínízű pudingpor
- 8 dl tej
- 6 ek cukor
- pár csepp kókuszaroma(ha van)
- 4 ek kókuszreszelék
Tetejére
- 2.5-3 dl habtejszín(cukrozott)
- 3-4 ek kókuszreszelék a szóráshoz
Elkészítés:
Mérőnek a 315 g-os poharat használhatunk.
A tojásokat ketté választjuk. A cukrot elfelezzük, felét a sárgájához adjuk, felét a fehérjéhez teszünk, ezt jó kemény habbá verjük.
A sárgáját fehéredésig keverjük a másik fele cukorral, majd a tészta többi hozzávalóját is hozzáadjuk, ezt is jól kikeverjük. Utána a fehérjehabot már csak kanállal, óvatosan, de alaposan beleforgatjuk a másik masszába.
Kipapírozott tepsibe simítjuk, majd foltokban rákanalazzuk a pudingos krémet.
A krémhez megfőzzük a pudingporokat a tejben, ízesítjük a többi hozzávalóval, jól elkeverjük, majd kihűtjük.
Előmelegített sütőben, 160 fokon, 25 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, a keményre felvert tejszínhabot rákenjük, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept