Provánszi csirkemáj

Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Visszatér az övtáska a divatba: nevetséges és stílusos is lehet »

3 ártalmatlannak tűnő szokás, ami csúnya pattanásokat okoz »

Farmerban és pólóban is dögös a plus size modell: nem takargatja dús idomait »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • 2 ek. apróra vágott bacon
  • 1 csapott ek. provánszi fűszerkeverék
  • kevés olaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • csipet őrölt bors
  • 1 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
  • só vagy ételízesítő
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott májakat nagyságuktól függően szétvágjuk két-három darabba. A hagymát megtisztítjuk, és a félbevágott fejet hosszanti vékony csíkokra metéljük. Egy lábosba teszünk egy-két ek. olajat, rászórjuk a bacont, és kicsit megpirítjuk. (Azért használunk olajat, mert maga a bacon nem túl zsíros.) Mehet hozzá a hagyma is, na meg egy kortynyi víz, és lefedjük, hogy a hagyma elveszítse nyersségének nagy részét. Ezután mehetnek rá a májdarabok, amiket gyakran, de óvatosan kevergetve átpirítunk rajta. Figyeljünk rá, hiszen a csirkemájnak nem kell sok idő. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, őrölt borssal, majd rálöttyintjük a tejszínt. Ekkor sózzuk, és hagyjuk, hogy csendes lángnál kicsit besűrűsödjön. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, és már lehet is a tányérokra szedni, ízlés szerinti körettel.

Blog.hu ajánló