Párolt sertéslapocka krumpliágyon
Párolt sertéslapocka krumpliágyon
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg sertéslapocka
- 1 kg krumpli
- 2 fej hagyma
- 1.5 dl olaj
- 1 kk. őrölt bors
- 1 tk. fűszerpaprika
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 0.5 citrom leve
- 1 kk. rozmaring
- 1 csipet oregánó
- 1 csipet majoránna
- ételízesítő
Elkészítés:
Az egész művelet a főzés előtti este indul, amikor a pácot összeállítjuk. Egy tálba beletesszük az olajat, citromlevet, fűszerpaprikát, őrölt borsot, majoránnát, oregánót, rozmaringot, zúzott fokhagymát. Jól elkeverjük. a húst szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, majd a páclébe tesszük. Átforgatjuk, lefedjük frissentartó fóliával, és mehet a hűtőbe. Másnap megtisztítjuk a krumplit, és egy vékonyan kiolajozott sütőtálba, tepsibe belekarikázzuk, megszórjuk ételízesítővel A hússzeleteket elrendezzük rajta, és a pácolólevet is rákanalazzuk. A két fej hagymát megtisztítjuk, szálasra vágjuk, és a hús közé szórjuk. Fóliával lefedve, előmelegített sütőbe toljuk, ahol bő egy órát hagyjuk közepes lángon párolódni. Utána levesszük róla a takarást, és szépen pirosra sütjük.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció