Ünnepi tiramisu

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ünnepi tiramisu

Hozzávalók 6 személyre

  • 50 dkg mascarpone
  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 3 dl kávé
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag babapiskóta
  • 1 narancs reszelt héja + leve
  • 3 ek rum vagy brandy, de bármilyen likőrrel finom
  • kakaópor a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből kemény habot verünk. A sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük elektromos habverővel. Adjuk hozzá a rumot/aromát, a narancs héját és levét. Ezt követően mehet bele a mascarpone. Majd a korábban felvert fehérjét is óvatosan hozzáadjuk a krémhez. Arra vigyázzunk, hogy a hab ne törjön össze. Ha már egyenletes a krém, akkor jó.

Közben főzzünk egy jó erős fekete kávét. Ha kihűl, keverjük össze a tejjel, és a tejeskávéba áztassuk a babapiskótát. Arra ügyeljünk, a piskóta ne ázzon el. Egy szép tálba tegyünk egy réteg piskótát, majd öntsük le a krémmel. Ismét a piskóta, majd újból a krém következik. A lényeg, hogy a tetejére krém kerüljön.
Ha végeztünk a rétegzéssel, tegyük hűtőbe, kell neki egy kis pihenés.

Tálalás előtt szitáljuk rá a kakaóport. Használhatunk hozzá ünnepi formákat is, így kapjuk a képen látható tiramisut.

Ha gyerekek is esznek az édességből, a rum helyett aromát, az erős kávé helyett instant kávét használjunk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük