Ünnepi tiramisu
Ünnepi tiramisu
Hozzávalók 6 személyre
- 50 dkg mascarpone
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 3 dl kávé
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag babapiskóta
- 1 narancs reszelt héja + leve
- 3 ek rum vagy brandy, de bármilyen likőrrel finom
- kakaópor a tetejére
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből kemény habot verünk. A sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük elektromos habverővel. Adjuk hozzá a rumot/aromát, a narancs héját és levét. Ezt követően mehet bele a mascarpone. Majd a korábban felvert fehérjét is óvatosan hozzáadjuk a krémhez. Arra vigyázzunk, hogy a hab ne törjön össze. Ha már egyenletes a krém, akkor jó.
Közben főzzünk egy jó erős fekete kávét. Ha kihűl, keverjük össze a tejjel, és a tejeskávéba áztassuk a babapiskótát. Arra ügyeljünk, a piskóta ne ázzon el. Egy szép tálba tegyünk egy réteg piskótát, majd öntsük le a krémmel. Ismét a piskóta, majd újból a krém következik. A lényeg, hogy a tetejére krém kerüljön.
Ha végeztünk a rétegzéssel, tegyük hűtőbe, kell neki egy kis pihenés.
Tálalás előtt szitáljuk rá a kakaóport. Használhatunk hozzá ünnepi formákat is, így kapjuk a képen látható tiramisut.
Ha gyerekek is esznek az édességből, a rum helyett aromát, az erős kávé helyett instant kávét használjunk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept