Ünnepi tiramisu

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

A legnőiesebb kánikularuha a szezonban: ha egyszer felveszed, többé nem akarsz mást viselni »

Ezzel a jeges teával hűsítsd magad, ha diétázol: natúr, és nincs benne felesleges kalória »

Egy apró trükk, hogy még csinosabb legyen a bokavillantó nadrág: ilyen cipőkkel viseld »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg mascarpone
  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 3 dl kávé
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag babapiskóta
  • 1 narancs reszelt héja + leve
  • 3 ek rum vagy brandy, de bármilyen likőrrel finom
  • kakaópor a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből kemény habot verünk. A sárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük elektromos habverővel. Adjuk hozzá a rumot/aromát, a narancs héját és levét. Ezt követően mehet bele a mascarpone. Majd a korábban felvert fehérjét is óvatosan hozzáadjuk a krémhez. Arra vigyázzunk, hogy a hab ne törjön össze. Ha már egyenletes a krém, akkor jó.

Közben főzzünk egy jó erős fekete kávét. Ha kihűl, keverjük össze a tejjel, és a tejeskávéba áztassuk a babapiskótát. Arra ügyeljünk, a piskóta ne ázzon el. Egy szép tálba tegyünk egy réteg piskótát, majd öntsük le a krémmel. Ismét a piskóta, majd újból a krém következik. A lényeg, hogy a tetejére krém kerüljön.
Ha végeztünk a rétegzéssel, tegyük hűtőbe, kell neki egy kis pihenés.

Tálalás előtt szitáljuk rá a kakaóport. Használhatunk hozzá ünnepi formákat is, így kapjuk a képen látható tiramisut.

Ha gyerekek is esznek az édességből, a rum helyett aromát, az erős kávé helyett instant kávét használjunk.

Ezt is szeretjük