Gazdag vörösboros marharagu

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

Széles a csípője, és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Először készítettem el ebben a formában, de merem állítani, hogy ilyen finomat még nem ettem. A készítési ideje kb. 3 óra, de ez nem szabad, hogy eltántorítson bárkit az elkészítésétől, cserébe mennyei finomságot tálalhatunk! Hogy mitől gazdag? Az a receptből kiderül és ha elkészül.....
Én a (rettentő nehéz) öntöttvas kacsasütőben sütöttem, de tepsiben is elkészíthető.
Készítsétek el, nem fogjátok megbánni!

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 kg marhacomb vagy lapocka
  • 12 darab kisebb fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 közepes zellergumó
  • 3-4 darab közepes burgonya
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2,5 dl vörösbor
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 babérlevél
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • bors
  • 1 teáskanál borókabogyó
Recept idők

Elkészítés:

A húst kockákra felvágjuk, besózzuk, a lisztet összekeverjük 1/2 mokkáskanál őrölt borssal, és a húst meghempergetjük benne. Ezután forró olajon átpirítjuk minden oldalát és egy fedeles vasedénybe (tepsibe) tesszük. A serpenyőben visszamaradt pecsenyelevet felöntjük a borral, beletesszük a fűszereket: babérlevél, kakukkfű, áttört fokhagyma, sűrített paradicsom, mozsárban apróra tört borókabogyó, végül a maradék lisztet beleszórjuk és kevergetve felforraljuk. A mártást a húsra öntjük, lefedjük és 190 fokon 1-1,5 órát sütjük.
Közben a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a répát karikákra vágjuk, zellert, burgonyát daraboljuk, póréhagymát karikákra szeleteljük.
Ha már félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldségeket, visszatesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg teljesen puhára, szaftosra sül.
A hosszú készítési időért kárpótol bennünket az ízek különleges harmóniája.

Nagyon finom étel, tálaláskor knédlit kínáltam hozzá, de bármilyen más, ünnepélyesebb körettel is kínálható (pl. hercegnő burgonya,krokett, tepsis burgonya....stb.)

Nagyon jó étvágyat kívánok!

1
2
3
4
Blog.hu ajánló