Almafelfújt

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Almafelfújt

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 db alma
  • 2 szikkadt zsemle
  • 3-4 db tojás
  • 3-4 ek porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 ek kristálycukor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 5 dkg mazsola
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 3 dkg vaj
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozzuk meg, majd távolítsuk el a magházat, és vékonyra szeleteljük fel.

A zsemlét szintén vékonyra szeleteljük fel. A sütőformát kenjük ki a vajjal, majd rakjuk ki a felszeletelt zsemlével.

A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal, és a késhegynyi szódabikarbónával. Ezután kb. a felét öntsük rá a zsemleszeletek tetejére, majd rakjuk ki a felszeletelt almával. (Én két sor almát pakoltam rá.) Végül a mazsolát szórjuk az alma tetejére, majd öntsük rá, és terítsük el rajta a maradék tojásos-cukros masszát.

A tojások fehérjét a kristálycukorral verjük fel kemény habbá, majd kanalazzuk a tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre. (Amikor a tetején a hab már kezd szép színt kapni, takarjuk le egy sütőpapírral, nehogy nagyon megbarnuljon.)

A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és felszeletelve kínáljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük