Könnyű leves

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

Szétálló hajjal, pattanásokkal ébredt, 10 perc múlva csodásan festett: gyors trükkök fáradt napokra »

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Könnyű leves

Hozzávalók 2 személyre:

  • olívaolaj
  • közepes fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • különféle zöldségek
  • (esetleg fagyasztott zöldségek - ebben az esetben pár szem cukorborsó)
  • fél kaliforniai paprika
  • egy zellerszál
  • 2 szál virsli
  • egy kevéske spagetti tészta
  • petrezselyem
  • csirkeleveskocka
  • bors
  • kb. 1-1,5 liter víz (esetleg citrom)
Recept idők

Elkészítés:

A felaprított hagymát pirítsd meg az olívaolajon, majd add hozzá a fokhagymát, és a különböző zöldségeket, melyeket éppen találsz otthon. Lehet ez bármilyen fagyasztott zöldség is. Például: sárgarépa, fehérrépa, zeller, cukkini, brokkoli, kukorica, karfiol, káposzta, burgonya...
Ezeket fel kell darabolni. Rövid ideig párold az egészet, közben add hozzá a felkarikázott virslit. Ezután öntsd hozzá a vizet, dobd bele a leveskockát vagy az ételízesítőt, a felaprított petrezselymet és a kevéske tésztát is. Sózd, borsozd, fűszerezd kedvedre. Főzd a zöldségeket roppanósra és kész is a gyors levesed :)
Személy szerint én savanykásan szeretem, ezért tálalásnál a tányéromba egy fél citrom levét belecsavarom! Nemcsak egészséges, hanem finom is, és az emésztést is segíti!

Ezt is szeretjük