Gesztenyés alagút

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gesztenyés alagút
Ezzel a finomsággal már jó egy ideje szemezgettem ... és végre hétvégén el is készítettem. :) Aki imádja a rumos-gesztenyének az ízét, annak kötelező elkészíteni! Nálunk nagyon hamar elfogyott ... ;) Mennyei finom és szerintem a karácsonyi asztalon is jól mutat ...

Gesztenyés alagút

Hozzávalók 4 személyre

Tészta hozzávalói

  • 3 db tojás
  • 3 ek. liszt
  • 3 ek. cukor
  • 1 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 mk. szódabikarbóna
  • 1 mk. sütőpor

Töltelék hozzávalói

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 2-3 ek. cukor
  • rumaroma (ízlés szerint)
  • 2 dl tejszín (cukrászhab)
  • 1 dl langyos víz
  • 2 kk. expressz zselatin

Tetejére

  • tortabevonó étcsokoládé (180 g-os)
  • 1 ek. étolaj
Recept idők

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 30x33 cm)
1. A három tojásból sütünk kakaós piskótalapot.

2. Mikor megsült, félretesszük hűlni.

3. A gesztenyemasszát villával összenyomkodjuk, majd a cukorral és a rumaromával jól összekeverjük.

4. A tejszínt kemény habbá felverjük, beletesszük a gesztenyemasszát és fakanállal óvatosan összekeverjük.

5. 1 dl langyos vízben csomómentesen elkeverjük a zselatinport, majd beleöntjük a gesztenyés habba és robotgéppel jól összekeverjük.

6. A kihűlt tésztalapot akkorára szabjuk, hogy legyen egy alja, "teteje" az őzgerincsütőnek és körbe is kitudjuk bélelni.

7. Az őzgerincsütőt kibéleljük folpackkal, utána pedig körbe a piskótalappal, majd megtöltjük a gesztenyekrémmel és tetejére ráhelyezzük a piskótacsíkot.

8. 2-3 órára betesszük a hűtőbe dermedni, majd egy nagyobb tálra óvatosan kiborítjuk és olvasztott csokival leöntjük, majd megint visszatesszük a hűtőbe, hogy a csoki is megdermedjen.

9. Tálalásig, szeletelésig a hűtőben tároljuk.

Csokimáz elkészítése: Gőz felett felolvasztjuk az összetördelt csokidarabkákat, étolajjal összekeverjük, és már le is lehet önteni a süteményt.

Jó étvágyat kívánok és sok sikert az elkészítéséhez.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük