Gesztenyés alagút
Gesztenyés alagút
Ezzel a finomsággal már jó egy ideje szemezgettem ... és végre hétvégén el is készítettem. :) Aki imádja a rumos-gesztenyének az ízét, annak kötelező elkészíteni! Nálunk nagyon hamar elfogyott ... ;) Mennyei finom és szerintem a karácsonyi asztalon is jól mutat ...
Gesztenyés alagút
Hozzávalók 4 személyre
Tészta hozzávalói
- 3 db tojás
- 3 ek. liszt
- 3 ek. cukor
- 1 ek. kakaópor (cukrozatlan)
- 1 mk. szódabikarbóna
- 1 mk. sütőpor
Töltelék hozzávalói
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2-3 ek. cukor
- rumaroma (ízlés szerint)
- 2 dl tejszín (cukrászhab)
- 1 dl langyos víz
- 2 kk. expressz zselatin
Tetejére
- tortabevonó étcsokoládé (180 g-os)
- 1 ek. étolaj
Elkészítés:
(Tepsi mérete: 30x33 cm)
1. A három tojásból sütünk kakaós piskótalapot.
2. Mikor megsült, félretesszük hűlni.
3. A gesztenyemasszát villával összenyomkodjuk, majd a cukorral és a rumaromával jól összekeverjük.
4. A tejszínt kemény habbá felverjük, beletesszük a gesztenyemasszát és fakanállal óvatosan összekeverjük.
5. 1 dl langyos vízben csomómentesen elkeverjük a zselatinport, majd beleöntjük a gesztenyés habba és robotgéppel jól összekeverjük.
6. A kihűlt tésztalapot akkorára szabjuk, hogy legyen egy alja, "teteje" az őzgerincsütőnek és körbe is kitudjuk bélelni.
7. Az őzgerincsütőt kibéleljük folpackkal, utána pedig körbe a piskótalappal, majd megtöltjük a gesztenyekrémmel és tetejére ráhelyezzük a piskótacsíkot.
8. 2-3 órára betesszük a hűtőbe dermedni, majd egy nagyobb tálra óvatosan kiborítjuk és olvasztott csokival leöntjük, majd megint visszatesszük a hűtőbe, hogy a csoki is megdermedjen.
9. Tálalásig, szeletelésig a hűtőben tároljuk.
Csokimáz elkészítése: Gőz felett felolvasztjuk az összetördelt csokidarabkákat, étolajjal összekeverjük, és már le is lehet önteni a süteményt.
Jó étvágyat kívánok és sok sikert az elkészítéséhez.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept