Gesztenyés alagút

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

A legnőiesebb kánikularuha a szezonban: ha egyszer felveszed, többé nem akarsz mást viselni »

Ezzel a jeges teával hűsítsd magad, ha diétázol: natúr, és nincs benne felesleges kalória »

Egy apró trükk, hogy még csinosabb legyen a bokavillantó nadrág: ilyen cipőkkel viseld »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gesztenyés alagút
Ezzel a finomsággal már jó egy ideje szemezgettem ... és végre hétvégén el is készítettem. :) Aki imádja a rumos-gesztenyének az ízét, annak kötelező elkészíteni! Nálunk nagyon hamar elfogyott ... ;) Mennyei finom és szerintem a karácsonyi asztalon is jól mutat ...

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta hozzávalói

  • 3 db tojás
  • 3 ek. liszt
  • 3 ek. cukor
  • 1 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 1 mk. szódabikarbóna
  • 1 mk. sütőpor

Töltelék hozzávalói

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 2-3 ek. cukor
  • rumaroma (ízlés szerint)
  • 2 dl tejszín (cukrászhab)
  • 1 dl langyos víz
  • 2 kk. expressz zselatin

Tetejére

  • tortabevonó étcsokoládé (180 g-os)
  • 1 ek. étolaj
Recept idők

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 30x33 cm)
1. A három tojásból sütünk kakaós piskótalapot.

2. Mikor megsült, félretesszük hűlni.

3. A gesztenyemasszát villával összenyomkodjuk, majd a cukorral és a rumaromával jól összekeverjük.

4. A tejszínt kemény habbá felverjük, beletesszük a gesztenyemasszát és fakanállal óvatosan összekeverjük.

5. 1 dl langyos vízben csomómentesen elkeverjük a zselatinport, majd beleöntjük a gesztenyés habba és robotgéppel jól összekeverjük.

6. A kihűlt tésztalapot akkorára szabjuk, hogy legyen egy alja, "teteje" az őzgerincsütőnek és körbe is kitudjuk bélelni.

7. Az őzgerincsütőt kibéleljük folpackkal, utána pedig körbe a piskótalappal, majd megtöltjük a gesztenyekrémmel és tetejére ráhelyezzük a piskótacsíkot.

8. 2-3 órára betesszük a hűtőbe dermedni, majd egy nagyobb tálra óvatosan kiborítjuk és olvasztott csokival leöntjük, majd megint visszatesszük a hűtőbe, hogy a csoki is megdermedjen.

9. Tálalásig, szeletelésig a hűtőben tároljuk.

Csokimáz elkészítése: Gőz felett felolvasztjuk az összetördelt csokidarabkákat, étolajjal összekeverjük, és már le is lehet önteni a süteményt.

Jó étvágyat kívánok és sok sikert az elkészítéséhez.

Ezt is szeretjük