Mézeskalács - egyből puha!

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Ezzel a jeges teával hűsítsd magad, ha diétázol: natúr, és nincs benne felesleges kalória »

Egy apró trükk, hogy még csinosabb legyen a bokavillantó nadrág: ilyen cipőkkel viseld »

Rúzs is készült a szezon legnépszerűbb sminktrendjéhez: ombre ajkak egyszerűen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Már megint közeleg a karácsony ... ilyenkor rendszerint több sütemény készül a konyhában, mint úgy általában. Én minden évben karácsonyra mézeskalácsot is szoktam készíteni. /Imádom az illatát, mikor sül :) / Többen kértek már tőlem olyan receptet, aminek puha is lesz a tésztája, nah ez pont olyan - egyből puha lesz és dobozban lezárva napokig az is marad ... Ajánlom tiszta szívből mindenkinek, nem fogtok benne csalódni!

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta hozzávalói

  • 50 dkg liszt
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 ek. mézes sütemény fűszerkeverék
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg margarin (hideg)
  • 2 db tojás
  • 2 ek. méz

Íróka hozzávalói

  • 1 tojásfehérje
  • kb. 15 dkg porcukor
  • 2 ek. étkezési keményítő
  • 1 tk. citromlé
Recept idők

Elkészítés:

(Nekem 78 db lett belőle)
1. A lisztbe belekeverjük a tészta száraz hozzávalóit, majd a liszttel elmorzsoljuk a margarint, utána beletesszük a tojásokat és a mézet. Jól összegyúrjuk a tésztát.

2. Egy lisztezett, sík felületen a tésztát kb. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk és tetszés szerinti formával kiszaggatjuk. (A végén a forma széléről megmaradt tésztát újból összegyúrjuk, kinyújtjuk és azt is kiszaggatjuk.)

3. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorban elhelyezzük a kiszaggatott tészta formát és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8 percig sütjük. (Vigyázzunk, hogy a tészta világos színű maradjon.)

Ha megsült már az összes tésztaformánk, akkor elkészítjük az írókát:
1. A tojásfehérjét elkezdjük kemény habbá felverni, közben beletesszük a citromlevet, a étkezési keményítőt és apránként a porcukrot. Így verjük tovább a robotgéppel, míg egy sűrűbb, folyós állagú masszát kapunk.

2. Egy nejlonzacskó sarkára kis lyukat teszünk, majd beletesszük a tojásfehérje masszáját és már díszíthetjük a kisült, kihűlt mézes kalácsot ki-ki saját ízlésének megfelelően.

Tipp: Az írókázó masszába lehet csepegtetni különböző színű ételszínezéket ...

Sok sikert az elkészítéséhez!

Ezt is szeretjük