Mézes-mustáros sültoldalas

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Olcsó, házi gyanta 3 összetevőből, amitől nem lesz kiütéses az érzékeny arcbőr »

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egyik barátnőm áradozott erről a receptről. Ki kellett próbálnom nekem is és nagy kedvencemmé vált!

Mézes-mustáros sültoldalas

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1,3-1,5 kg sertésoldalas (javaslom a nagy verziót)
  • 2 evőkanál csípős/erős mustár
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 2 evőkanál méz
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A húst mossuk meg, tisztítsuk meg az esetleges szilánkoktól, majd a csontok mentén szeleteljük fel és tegyük félre egy tányérra, hogy kicsöpöghessen a maradék víz belőle.

Pác: a mustárt, napraforgóolajat, mézet, préselt fokhagymát, borsot és a szerecsendiót alaposan keverjük össze. Figyelem, a sót még nem rakjuk hozzá!

A lecsöpögött húsokat egyesével elkezdjük bekenni a páccal és egy tálba halmozzuk őket. Ha a végén marad még a pácból, öntsük a tetejére, illetve kenjük olyan területre, ahová kevesebb jutott. A lényeg, hogy minden oldaluk be legyen kenve. Fedjük le a tálat folpackkal és tegyük a hűtőbe 5-6 órára - én egy nappal előbb elvégzem ezt és egy egész éjszára/napra is hagyom pácolódni.

Miután bepácolódott a hús, kizsírozott tepsibe helyezzük őket, a megmaradt pácot rálocsoljuk és megsózzuk a húsok fenti oldalát. Alufóliával gondosan fedjük le és helyezzük 180 fokra előmelegített sütőbe. Egy órán át süssük lefedve, majd óvatosan forgassuk meg őket, sózzuk a másik oldalukat is, öntözzük meg az alatta lévő lével, és még egy fél órára tegyük vissza lefedve. Fél óra leteltével szedjük le a fóliát, locsoljuk meg a levével és még egy fél órát pirítsuk. (Természetesen, ha úgy látjuk, hogy az egy óra sütés elég volt a húsnak, akkor a fóliát előbb is levehetjük, előbb is megpiríthatjuk.)

Isteni ebéd vagy vacsorafogás! Legegyszerűbb salátával tálalni, de készíthetünk hozzá petrezselymes burgonyát!

1
2
3
Ezt is szeretjük