Falafel - csicseriborsó fasírt
Falafel - csicseriborsó fasírt
Hozzávalók 4 személyre
- 250 g száraz csicseriborsó
- fél fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál aprított koriander
- 1 teáskanál őrölt paprika
- 1 teáskanál római kömény
- fél csokor petrezselyem
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csicseriborsót alaposan leöblítjük, majd néhány órára beáztatjuk. Lecsöpögtetjük, és húsdarálóban vagy aprítógépben összetörjük a fokhagymával, a hagymával, a petrezselyemmel és a korianderrel együtt. Mehet hozzá a só, a bors, az őrölt paprika és a kömény. Alaposan összekeverjük, és a masszából kis gombócokat készítünk.
Ha van időnk, egy órára félretesszük.
Az olajat felhevítjük egy mély lábasban és kisütjük a falafelt.
Akkor jó, ha a gombócok barnás színűek. Nagyon finom és egészséges ez a csicseriborsó fasírt.
Tálalhatjuk friss céklasalátával.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept