Juhtúróval töltött csirkemell
Juhtúróval töltött csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkemellfilé
- 30 dkg juhtúró
- 1 tk mustár
- 1 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- fél csokor snidling, de lehet bármilyen zöldfűszer
Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
Elkészítjük a tölteléket: a túrót, a mustárt, a tojást összekeverjük, belenyomjuk fokhagymanyomóval a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget. Ezt a tölteléket rákenjük a csirkemellszeletekre.
Tipp: Snidling helyett/mellett petrezselymet, kaprot is tehetsz a töltelékbe.
A húst feltekerjük, megtűzzük hústűvel vagy fogpiszkálóval.
Kivajazott tűzálló tálba tesszük, a húst letakarjuk alufóliával. Ha megpuhul, levehetjük róla az alufóliát, hogy szép piros legyen. Kb. 45-50 perc alatt megsül.
Köret: a krumplit bárhogy elkészítheted, nagyon megy hozzá.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept