Kávéházi tortaszelet

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy ismerősöm ajánlotta a receptet a karácsonyi sürgés-forgás idején. Annyi kávé van benne, hogy a nagy rohangálásban egy szelet után mindenki feltöltődik egy kis energiával.

Kávéházi tortaszelet

Hozzávalók 12 személyre:

Az alaptészta

  • 5 egész tojás
  • 25 dkg cukor
  • 2 dkg + 1 ek. őrölt kávé
  • 20 dkg liszt

Krémes töltelék

  • 20 dkg vaj
  • 2 ek. liszt
  • 3 cl kávélikőr
  • 25 dkg cukor
  • 4 tojássárgája
  • 2 dkg + 2 ek. őrölt kávé
Recept idők

Elkészítés:

2 dkg kávéból 2 dl kávét készítünk, vagy kapszulás gépen lefőzünk kétszer 1 dl kávét. Ezt a cukorral sűrű sziruppá főzzük. Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lassan hozzákeverjük a szirupot, és a tojások sárgáját is egyenként. Ehhez a tojásos-szirupos keverékhez hozzáadjuk a lisztet és a 2 evőkanál őrölt feketekávét.

Sütőpapírral kibélelt formában lassú tűzön, 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, három lapra vágjuk.

A krémhez a cukorból és 1 dl kávéból szirupot főzünk, félig kihűtjük, majd besűrítjük a tojássárgájával és a liszttel. Ehhez hozzáadjuk a likőrt és az őrölt kávét. A legvégén pedig belekeverjük a vajat. Ezzel teljesen megtöltjük a tortát.
Étcsokis tortabevonót olvasztunk és a torta teljes külsejét befedjük vele. Marcipánból vagy más cukordíszből feldíszítjük, hagyjuk, hogy megszáradjon a bevonat és egy éjszakát pihentetjük, hogy minél jobban összeérjenek az ízek.

Ezt is szeretjük