Tejfölös krumplileves
Tejfölös krumplileves
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg krumpli
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- só
- bors
- őrölt pirospaprika
- 1 vöröshagyma
- 1 húsleveskocka
- olaj
- petrezselyem
- 4 virsli
- tejföl
- 1 vöröshagyma
Elkészítés:
A zöldségeket megmosom, a krumplikat kb. 2 centiskockákra vágom, a répákat felkarikázom, majd kevés olajon megfuttatom a hagymával együtt. Felöntöm vízzel a zöldségeket, sózom, borsozom, paprikázom. Ha már minden majdnem puha, belemorzsolom a húsleveskockát, hozzáadom a felkarikázott virslit, beleteszem az apróra vágott petrezselymet. Így még kb. 10 percig főzöm. Tálalásnál tejföllel kínálom.
