Sült kacsa boros körtével
Sült kacsa boros körtével
Hozzávalók 4 személyre
- 1 pecsenyekacsa
- 3 evőkanál só
- 3 gerezd fokhagyma
- bors
- kevés kacsazsír
- 1 dl víz
A körtés mártáshoz
- 4 körte
- 4 evőkanál cukor
- 1 vaníliás cukor
- 3 dl fehérbor
- 1 citrom leve
- 1 dl víz
Elkészítés:
A kacsát alaposan megmossuk, ha kell a maradék tokokat eltávolítjuk. Ízlés szerint dörzsöljük be a húst sóval (ne sajnáljuk), borsozzuk, majd kacsazsírral kikent tepsibe fektetjük. Helyezzük rá a kb. 2-3 részre vágott fokhagymát. Öntsük le 1 dl vízzel. Először viszonylag alacsony hőfokon, kb. 150 fokon süssük, ha elég puha, piríthatjuk magasabb hőmérsékleten. Ha kell, vizet még önthetünk rá.
Amikor a kacsa már majdnem kész, elkészítjük a körtés mártást.
A cukrot aranybarnára karamellizáljuk, felöntjük 3 dl fehérborral, egy citrom levével, és hozzáadunk még 1 dl vizet. Mehet bele a zacskó vaníliás cukor. Néhány percig így főzzük.
Meghámozunk és harmadoljuk a körtéket. Hozzátesszük a boros mártáshoz, és legalább 5 percig pároljuk. Ha kihűl, a hús mellé kínáljuk.
Tipp: Hagymás krumplival ellenállhatatlan.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept