Sült kacsa boros körtével

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 pecsenyekacsa
  • 3 evőkanál só
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kevés kacsazsír
  • 1 dl víz

A körtés mártáshoz

  • 4 körte
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 dl fehérbor
  • 1 citrom leve
  • 1 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A kacsát alaposan megmossuk, ha kell a maradék tokokat eltávolítjuk. Ízlés szerint dörzsöljük be a húst sóval (ne sajnáljuk), borsozzuk, majd kacsazsírral kikent tepsibe fektetjük. Helyezzük rá a kb. 2-3 részre vágott fokhagymát. Öntsük le 1 dl vízzel. Először viszonylag alacsony hőfokon, kb. 150 fokon süssük, ha elég puha, piríthatjuk magasabb hőmérsékleten. Ha kell, vizet még önthetünk rá.
Amikor a kacsa már majdnem kész, elkészítjük a körtés mártást.
A cukrot aranybarnára karamellizáljuk, felöntjük 3 dl fehérborral, egy citrom levével, és hozzáadunk még 1 dl vizet. Mehet bele a zacskó vaníliás cukor. Néhány percig így főzzük.
Meghámozunk és harmadoljuk a körtéket. Hozzátesszük a boros mártáshoz, és legalább 5 percig pároljuk. Ha kihűl, a hús mellé kínáljuk.
Tipp: Hagymás krumplival ellenállhatatlan.

1
2
Ezt is szeretjük