Sült kacsa boros körtével

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

Ezért a frizuráért rajong a net: a Chanel fodrásza elmondta, hogyan készül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sült kacsa boros körtével

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 pecsenyekacsa
  • 3 evőkanál só
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • kevés kacsazsír
  • 1 dl víz

A körtés mártáshoz

  • 4 körte
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 dl fehérbor
  • 1 citrom leve
  • 1 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A kacsát alaposan megmossuk, ha kell a maradék tokokat eltávolítjuk. Ízlés szerint dörzsöljük be a húst sóval (ne sajnáljuk), borsozzuk, majd kacsazsírral kikent tepsibe fektetjük. Helyezzük rá a kb. 2-3 részre vágott fokhagymát. Öntsük le 1 dl vízzel. Először viszonylag alacsony hőfokon, kb. 150 fokon süssük, ha elég puha, piríthatjuk magasabb hőmérsékleten. Ha kell, vizet még önthetünk rá.
Amikor a kacsa már majdnem kész, elkészítjük a körtés mártást.
A cukrot aranybarnára karamellizáljuk, felöntjük 3 dl fehérborral, egy citrom levével, és hozzáadunk még 1 dl vizet. Mehet bele a zacskó vaníliás cukor. Néhány percig így főzzük.
Meghámozunk és harmadoljuk a körtéket. Hozzátesszük a boros mártáshoz, és legalább 5 percig pároljuk. Ha kihűl, a hús mellé kínáljuk.
Tipp: Hagymás krumplival ellenállhatatlan.

1
2
Ezt is szeretjük