Remegő kocsonya

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Csodás, különleges étel, ami elmaradhatatlan télen!

Remegő kocsonya

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1-1,5 füstölt sonka, köröm, füle, orra, farka - mindegy, csak bőr legyen
  • 4 db fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 1 db babérlevél
  • fekete bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Előkészületként áztassuk be a húsokat egy negyedórára, majd pucoljuk át. Ha szükséges, daraboljuk fel a nagyobb darabokat. Mossuk meg és tisztítsuk meg a zöldségeket, és vágjuk szeletekre őket.
Helyezzük a húsokat egy nagy lábosba (15 literes) és bő vízben kezdjük el főzni. Az első forrás után a hús után kicsapódó habot kanalazzuk le, vagy cseréljük le a vizet. Adjuk a leveshez a zöldségeket, fűszereket, ízlés szerint sózzuk meg. Kis lángon lefedetten főzzük puhára a húst. Nálam 3-4, de akár 5 óráig is eltart a kocsonya főzése. Ha már minden szépen megpuhult, az leves illata a húsleveséhez hasonlít, akkor elkészültünk.
Amikor sok időm van, akkor a kocsonyát első körben a lábosban dermesztem meg, dermedés után a felesleges zsírt leszedem a tetejéről, majd visszamelegítem, hogy a végleges formájába önthessem az ételt.
Szedjük ki tiszta tányérokra a belevalókat. Tehát szépen arányosan osszuk el tányérokra a húsokat, bőröket, majd a zöldséget is karikázzuk mellé. Végül szűrjük le a levet (ne maradjon benne bors, babér és hagyma) és öntsük rá a kiporciózott húsokra. A tányérokat ezután jó hideg helyre tegyük. Én télen sokszor nem a hűtőben, hanem az erkélyen dermesztem, természetesen fóliával lefedve a tányérokat. Egészen tálalásig hideg helyen tároljuk. Étkezés előtt 10 perccel érdemes a szoba melegébe tenni és őrölt pirospaprikával megszórni. Friss pirítóst kínálhatunk mellé.

1
2
Ezt is szeretjük