Sertésszelet tejszínes-sajtos tésztával

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Itt vágd el a nadrágot, hogy csinos felső legyen belőle: csak egy nyisszantás »

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Saját ötlet alapján készül, a célom a maradék sajtok felhasználása volt.
Párolt zöldséggel,salátával is finom. Már több alkalommal elkészítettem,nagyon szereti a családom.

Hozzávalók 2 személyre:

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 200 gramm szalagtészta
  • 1 dl tejszín
  • 4 evőkanál reszelt sajt
  • 1 evőkanál reszelt füstölt sajt
  • 1 diónyi vaj
  • bors
  • 1 ek.olaj
  • friss metélőhagyma
  • petrezselyemzöld
Recept idők

Elkészítés:

A húst felszeleteljük, majd sózzuk borsozzuk és felhevített olajon teflonserpenyőben mindkét oldalát elősütjük. Ezt követően vízzel felengedjük és fedő alatt puhára pároljuk.

Ameddig a hús készül, egy fazékban sós vízben kifőzzük a tésztát. Én szoktam a főzővízbe egy kis olajat tenni, de természetesen ez ki is maradhat.

Egy másik teflon serpenyőbe beleöntjük a tejszín, a reszelt sajtot, hozzáadunk egy kis vajat, ízlés szerint sót és kavargatás mellett összefőzzük. Ami előtt leszűrnénk a tésztát a főzőléből, kb. egy dl vizet hozzáadunk a sajtos mártásunkhoz. Leszűrjük a tésztát és beleöntjük a masszába, jól összekeverjük. Amikor kínáljuk, apróra vágott metélőhagymával és petrezselyemzölddel jól megszórjuk.

Blog.hu ajánló