Kókuszos panna cotta gránátalmával

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

Ez történik a testünkben köhögéskor - Rengeteg minden állhat a háttérben (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

„A pattanás normális” - Ezzel kampányolnak az Instagramon a retusálás ellen »

Ezt edd vacsorára, ha edzeni voltál: mindent pótol, amit kell, de nem hizlal »

Dianát így csak ritkán láthattuk: ilyen volt, amikor nem a nyilvánosságnak öltözködött »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

Kókuszos rész hozzávalói

  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 4 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 ek barna cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 tk por zselatin

Gránátalmás rész hozzávalói

  • 1 db gránátalma
  • 1 ek porcukor
  • 1/2 citrom leve
  • 2 dl víz
  • 20 gramm por zselatin
  • 4-5 csepp piros ételfesték
Recept idők

Elkészítés:

ŐSZI-TÉLI RECEPTEK

A kókuszos részhez a tejet, a tejszínt öntsük egy serpenyőbe, és adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a barna és a vaníliás cukrot, majd kevergetve forraljuk fel. Ezután kevergetve főzzük 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről. (Közben kevergessük, mert habosodik, és könnyen kifuthat.)

A tűzről levéve, állandó keverés mellett adjuk hozzá a porzselatint, majd kézi habverővel addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik.

Ezután öntsük bele a poharakba, majd hagyjuk hűlni. Végül tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

A gránátalmát magozzuk ki úgy, hogy a fehér hártyás rész ne kerüljön a magok közé.

A vizet tegyük fel forrni a porcukorral, és a citromlével. Amikor elkezd forrni, vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett, adjuk hozzá a zselatint. Addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik, majd keverjünk hozzá ízlés szerint pár csepp piros ételfestéket.

Ezután keverjük hozzá a gránátalmamagokat, majd hűtsük ki teljesen. (Azért figyeljünk, nehogy elfeledkezzünk róla és megdermedjen.)

A hűtőből vegyük ki a poharakat, majd a teljesen megdermedt kókuszos rétegre kanalazzuk rá a gránátalmát. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy szintén teljesen megdermedjen.

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a panna cottát a hűtőből, majd ízlés szerint szórjuk meg kókuszchipssel, vagy kókuszreszelékkel, és úgy kínáljuk.

Blog.hu ajánló