Kapucsínós tekerecs

beauty and style
Top olvasott cikkek

Kapucsínós tekerecs

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 4 tojássárgája
  • 1 dl langyos tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • csipet só
  • _Töltelék_
  • 30 dkg kristálycukor
  • 4 tojásfehérje
  • 1 zacskó kapucsínópor (legjobb a mogyorós)
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, az élesztőt a langyos, cukros tejben megfuttatjuk. A többi hozzávalóval tésztává gyúrjuk. 3 cipót formázunk, fél óráig kelesztjük.
A töltelékhez a tojásfehérjéből kemény habot verünk, apránként beleöntjük a cukrot, közben a robotgéppel állandóan verjük. Nagyon kemény, fényes habnak kell lennie. Akkor lazán belekeverjük a kapucsínóport.
A cipót 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, rákenjük a hab harmadát. Feltekerjük.
1.5 cm-es szeletekre vágjuk, és margarinozott, lisztezett tepsire helyezzük - a szeletek lapjával. Így csigákat kapunk.
180 fokos sütőben kb. 20-25 percig sütjük.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük