Fácánleves
Fácánleves
Hozzávalók 6 személyre
- 2 db fácán darabolva
- 3 ek. olaj
- 15 dkg sárgarépa
- 8 dkg petrezselyem
- 8 dkg zeller
- 8 dkg vargányagomba
- 1 fej vöröshagyma
- só
- fehér bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
- 2 db húsleveskocka
- 2 kk. ételízesítő
- zsír
- liszt
- 250 ml főzőtejszín
- 5 db csirkemáj
- 1 db tojás
- 10 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A fácánt hideg vízben odatesszük főni. Ha felforrt, leöntjük a véres levet, és hideg vizet teszünk ismét rá. Sózzuk, borsozzuk és fedő nélkül, lassan főzzük. A sárgarépát, a petrezselymet, a zellert, a rókagombát megtisztítjuk, megmossuk, és félbevágva beletesszük a levesbe.
A hagymát is beletesszük, de azt egészben. Az ételizésítőt és a leveskockát a végén dobjuk bele. Világos rántást készítünk. Ezzel rántjuk be a levest, és hozzáadjuk a tejszínt is. Májgombócokat formázunk, de külön leveskockás vízben főzzük ki, nem pedig a levesben.
Ha a leves elkészült, kiszedjük a zöldségeket és a fácánhúst - külön tesszük őket az asztalra. Így cselekszünk a gombócokkal is. Gombócok helyett tálalhatjuk csigatésztával is.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept