Fácánleves

Ez is érdekelhet

Sokan rosszul használják az arcmaszkot - Eláruljuk, hogy kell, és egy szuper akciót is mutatunk (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Vastag a combjuk, és narancsbőrös a fenekük, de irtó dögösek fürdőruhában »

3 nyári ruhakatasztrófa, amire eddig te sem tudtad a megoldást »

Johnny Depp 19 éves lánya gyönyörű modell - Bombázó az új címlapfotón »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2 db fácán darabolva
  • 3 ek. olaj
  • 15 dkg sárgarépa
  • 8 dkg petrezselyem
  • 8 dkg zeller
  • 8 dkg vargányagomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • fehér bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 2 db húsleveskocka
  • 2 kk. ételízesítő
  • zsír
  • liszt
  • 250 ml főzőtejszín
  • 5 db csirkemáj
  • 1 db tojás
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A fácánt hideg vízben odatesszük főni. Ha felforrt, leöntjük a véres levet, és hideg vizet teszünk ismét rá. Sózzuk, borsozzuk és fedő nélkül, lassan főzzük. A sárgarépát, a petrezselymet, a zellert, a rókagombát megtisztítjuk, megmossuk, és félbevágva beletesszük a levesbe.
A hagymát is beletesszük, de azt egészben. Az ételizésítőt és a leveskockát a végén dobjuk bele. Világos rántást készítünk. Ezzel rántjuk be a levest, és hozzáadjuk a tejszínt is. Májgombócokat formázunk, de külön leveskockás vízben főzzük ki, nem pedig a levesben.
Ha a leves elkészült, kiszedjük a zöldségeket és a fácánhúst - külön tesszük őket az asztalra. Így cselekszünk a gombócokkal is. Gombócok helyett tálalhatjuk csigatésztával is.

Ezt is szeretjük