Fácánleves

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fácánleves

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2 db fácán darabolva
  • 3 ek. olaj
  • 15 dkg sárgarépa
  • 8 dkg petrezselyem
  • 8 dkg zeller
  • 8 dkg vargányagomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • fehér bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor petrezselyemzöld
  • 2 db húsleveskocka
  • 2 kk. ételízesítő
  • zsír
  • liszt
  • 250 ml főzőtejszín
  • 5 db csirkemáj
  • 1 db tojás
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A fácánt hideg vízben odatesszük főni. Ha felforrt, leöntjük a véres levet, és hideg vizet teszünk ismét rá. Sózzuk, borsozzuk és fedő nélkül, lassan főzzük. A sárgarépát, a petrezselymet, a zellert, a rókagombát megtisztítjuk, megmossuk, és félbevágva beletesszük a levesbe.
A hagymát is beletesszük, de azt egészben. Az ételizésítőt és a leveskockát a végén dobjuk bele. Világos rántást készítünk. Ezzel rántjuk be a levest, és hozzáadjuk a tejszínt is. Májgombócokat formázunk, de külön leveskockás vízben főzzük ki, nem pedig a levesben.
Ha a leves elkészült, kiszedjük a zöldségeket és a fácánhúst - külön tesszük őket az asztalra. Így cselekszünk a gombócokkal is. Gombócok helyett tálalhatjuk csigatésztával is.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük