Részeges vilmossal rakott kéksajtos karaj

Ez is érdekelhet

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

A 14 éves Endike beszélni kezdett (x)

Szorongás, elégedetlenség, magány – hogyan jutottunk el ide és hogyan léphetünk ki belőle?

Sári bíró - az idők változnak, de az emberek valójában nem (x)

Trendi új illat a világhírű Acqua Coloniától - Íme az egzotikus 4711 kölni (x)

beauty and style

Táplálja a körmöket és regenerálja a körömágybőrt: a meleg olajos manikűrt otthon is megcsinálhatod »

Nyugtatják a bőrt, csökkentik a feszülést: a legjobb arckezelések érzékeny bőrre »

Fiatalít, méregtelenít és felpörgeti az anyagcserét: ezért egyél több zellert »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Már a neve is mindent elárul. Itt bizony alkohol fog folyni - és nem is akármilyen. Jóféle házi körtepálinkával részegített karamellizált körte. Ez került a karajra, amit ma ebédre készítettem.
Gyümölcsök és sajtok mindig párban járnak. A körtéhez szerintem a kéksajt a legjobb, na meg persze egy kis dió.

Részeges vilmossal rakott kéksajtos karaj

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8-10 szelet karaj
  • 3-4 nagyobb körte
  • 2 dkg barna cukor
  • kéksajt
  • dió
  • olívaolaj
  • kevés vaj
  • bors
  • dió
  • körtepálinka
Recept idők

Elkészítés:

Őszi-téli recept
A húsokat sózom, borsozom. Kevés olívaolajat löttyintek egy serpenyőbe, ahol a karajt elősütöm. Kisebb fehér kérget adok neki, hogy a pórusokat összehúzzam, így a lényeg a hús belsejében maradjon. Majd egy jénai aljára szedem. A fennmaradt zsiradékhoz és adtam egy kevés vajat, majd bele a cukrot és a negyedelt körtéket. Rövid ideig karamellizáltam, majd hozzáadtam a lényeget... a pálinkát. Épp hogy csak felforralom, hogy az alkohol erejét kicsit gyengítsem. Majd ráteszem a húsok tetejére. Jöhet a sajt, jó erős... kék sajt. Az egész hűtő illatozott tőle, de nem baj, így finom. Rámorzsolom a karamellizált körtére végül megszórom kevés dióval. Fóliával betakargatom, és jó 20 percre az előmelegített sütőbe teszem.
Köretnek burgonyapürét ajánlok, de ahány ház annyi szokás.

Ezt is szeretjük