Részeges vilmossal rakott kéksajtos karaj

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Már a neve is mindent elárul. Itt bizony alkohol fog folyni - és nem is akármilyen. Jóféle házi körtepálinkával részegített karamellizált körte. Ez került a karajra, amit ma ebédre készítettem.
Gyümölcsök és sajtok mindig párban járnak. A körtéhez szerintem a kéksajt a legjobb, na meg persze egy kis dió.

Részeges vilmossal rakott kéksajtos karaj

Hozzávalók 4 személyre

  • 8-10 szelet karaj
  • 3-4 nagyobb körte
  • 2 dkg barna cukor
  • kéksajt
  • dió
  • olívaolaj
  • kevés vaj
  • bors
  • dió
  • körtepálinka
Recept idők

Elkészítés:

Őszi-téli recept
A húsokat sózom, borsozom. Kevés olívaolajat löttyintek egy serpenyőbe, ahol a karajt elősütöm. Kisebb fehér kérget adok neki, hogy a pórusokat összehúzzam, így a lényeg a hús belsejében maradjon. Majd egy jénai aljára szedem. A fennmaradt zsiradékhoz és adtam egy kevés vajat, majd bele a cukrot és a negyedelt körtéket. Rövid ideig karamellizáltam, majd hozzáadtam a lényeget... a pálinkát. Épp hogy csak felforralom, hogy az alkohol erejét kicsit gyengítsem. Majd ráteszem a húsok tetejére. Jöhet a sajt, jó erős... kék sajt. Az egész hűtő illatozott tőle, de nem baj, így finom. Rámorzsolom a karamellizált körtére végül megszórom kevés dióval. Fóliával betakargatom, és jó 20 percre az előmelegített sütőbe teszem.
Köretnek burgonyapürét ajánlok, de ahány ház annyi szokás.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük