Lekváros bukta

Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Zseniálisan rafinált trükk, amitől dúsabb lesz a hullámos frizura: csak hajgumi kell hozzá »

A 25 éves Palvin Barbi átformálja a testideált? – Így vált tinilányból gyönyörű nővé »

A szimpla póló sok lehetőséget tartogat idén: ultramenő stílusvariációk tavaszra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Lekváros bukta

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 60 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg élesztő
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 dl langyos tej
  • 3 db közepes burgonya
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál zsír

Megkenéshez

  • 1 tojássárgája

Hintéshez

  • Vaníliás porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókból kelt tésztát készítünk. A burgonyát megfőzzük és összetörjük, így keverjük a tésztába. Ha jól összedolgoztuk, keleszteni kell kb. 1 órán keresztül, meleg helyen. Majd kinyújtjuk, és kis kockákra vágjunk. Mindegyik közepébe teszünk sütésálló gyümölcsízt, és \"feltekerjük\". Olajjal kikent tepsibe tesszük, és kelesztjük ismét 1 órán keresztül. Majd 180 fokos előmelegített sütőben, kb. 30-40 percig sütjük. Ha kissé kihűlt, meghintjük vaníliás porcukorral.

Ezt is szeretjük