Gesztenyés kifli

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gesztenyés kifli

Hozzávalók 6 személyre:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 dkg élesztő
  • 2 ek. porcukor
  • 1 dl tej
  • kevés cukor az élesztő felfuttatásához
  • 2 csipet só
  • annyi tejföl, amennyivel egy nagyon könnyű tésztát kapunk

Töltelék

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 2 ek. porcukor
  • 2 ek. margarin
Recept idők

Elkészítés:

Őszi-téli receptek
1 dl langyos tejhez kevés cukrot adunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 10 percre félretesszük. A liszthez csipet sót teszünk, a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Nagyon vékonyan kinyújtjuk, és a jól összedolgozott gesztenyés töltelékkel megtöltjük, kis kifliket készítünk, és 120 fokon megsütjük. Ha megsül, porcukorral megszórjuk. Ha tovább szeretnénk fokozni, a kifli végeit csokiba is belemárthatjuk.

Ezt is szeretjük