Cukkinis májpuffancs

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Cukkinis májpuffancs

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 dkg cukkini
  • 5 db csirkemáj (v. sertésmáj)
  • 1 tojás (nagy)
  • 3 ek kukoricaliszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • étolaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

30 PERCES RECEPTEK
A cukkinit kisebb lyukú reszelőn reszeljük le, majd tegyük egy szűrűbe, hogy lecsepegjen. Ezután alaposan nyomkodjuk ki, hogy az összes leve kifolyjon.
A csirkemájat (v. sertésmájat) botmixerrel pépesítsük, vagy daráljuk le.
A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A fokhagymát pucoljuk meg és vágjuk fel nagyon apróra.
Tegyük bele egy tálba az alaposan kinyomkodott cukkinit, adjuk hozzá a májat, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg egy csipet szerecsendióval. Ezután keverjük alaposan össze, és ha szükséges akkor még ízesítsünk utána. Végül adjuk hozzá a kukoricalisztet, és az egész tojást, majd szintén keverjük alaposan össze.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd evőkanállal kanalazzunk bele halmokat a masszából. Ezután közepes lángon süssük a puffancsok mindkét oldalát aranybarnára. (Sütés közben többször fordítsuk át a puffancsokat, hogy egyenletesen, és kellően átsüljenek.)
Amikor a májpuffancs készre sült, szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd tálalásig tartsuk melegen.
Ízlés szerinti körettel kínáljuk. Én kapormártással tálaltam.

Ezt is szeretjük