Dödölle

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Dödölle

Hozzávalók 4 személyre:

  • fél kg krumpli
  • 20-25 dkg liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • tejföl
Recept idők

Elkészítés:

30 perces recept
A meghámozott krumplit annyi vízben megfőzzük, amennyi ellepi. Ha megfőtt, összetörjük, de a vizet nem öntjük le róla. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a lisztet. Könnyen formázható állagot kell kapnunk.
Az apróra vágott vöröshagymát aranysárgára sütjük, és hozzáadjuk a tésztához.
Golyókat formázunk, azt a tenyerünkben ellapítjuk, majd forró olajban mindkét oldalán aranyszínűre sütjük a tésztát. Tejföllel, sült hagymával kínálhatjuk.

Ezt is szeretjük