Málnás minidesszert

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Málnás minidesszert

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 20 dkg jó minőségű levelestészta

Krém

  • 0,5 l tej
  • 1 tasak vaníliás puding
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj

Díszítés

  • jégcukor
  • 20 dkg málna
  • mentalevelek
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát fél cm vastagra kinyújtjuk. (Ha a frissen nyújtottat kapjuk, az a legjobb.) 3x2 cm téglalapokra vágjuk, a tetejét megszórjuk jégcukorral (kicsit belenyomkodjuk) és kiolajozott tepsire rakjuk őket, 180 C fokon, 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha kihűl a tészta, kettévágjuk/szedjük - ha elég leveles, könnyen megy.
A krémhez a pudingot a leírás szerint elkészítjük, a végén hozzákeverjük a vajat és hagyjuk hűlni - néha átkeverjük.
A krémmel a tészta alsó felét megkenjük ( kb. 1 kiskanálnyival), majd málnát nyomunk bele, és ráillesztjük a tészta tetejét. (A cukros rész legyen a teteje). Ha szükséges, a málnára is tehetünk kicsi krémet, hogy megálljon a tető. Mentalevelekkel díszíthetjük.
Hűtőben hagyjuk kihűlni.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük