Diós-rokfortos spagetti

- Visszatért a ’90-es évek legnőiesebb darabja: a szaténszoknya már nem csak alkalmi viselet, az utcán is divatos »
- 6 bőrfeszesítő testápoló, ami aranyat ér, de nem drága: javítják a bőr rugalmasságát, és feltöltik minden jóval »
- Elképesztően sikkes formában tért vissza a ’60-as évek sminktrendje: a dupla tusvonal idén így divatos »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Egyik ismerőstől tanult recept.
Diós-rokfortos spagetti
Hozzávalók 4 személyre:
- 10 dkg dióbél
- 10 dkg rokfort (márványsajt)
- 1 csokor zöldhagyma
- 2 piros chilipaprika
- 2 evőkanál vaj
- 1 csapott evőkanál liszt
- 2 dl tej
- 1 dl zöldségleves, kockából
- 1/2 dl tejszín
- 40 dkg spagetti
Elkészítés:
A diót durvára aprítjuk. A sajtot apró darabokra tördeljük. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A chilit megmossuk, hosszában kettévágjuk, magját kikaparjuk húsát apróra vágjuk.
A vajat serpenyőben felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, aranysárgára pirítjuk. Hozzáöntjük a tejet, a zöldséglevest és a tejszínt, majd állandó keverés mellett felforraljuk, sóval és őrölt fehérborssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a sajtot, hagyjuk felolvadni. Végül a hagymakarikákat és a chilit is a szószhoz adjuk, és még 2-3 percig főzzük.
Míg a szósz fő, a spagettit sós vízben kifőzzük, vigyázzunk, hogy ne legyen teljesen puha. Ha kész, leszűrjük, lecsepegtetjük. A szósszal meglocsolva, a dióval megszórva azonnal tálaljuk.
Még több recept