Diós-rokfortos spagetti

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyik ismerőstől tanult recept.

Diós-rokfortos spagetti

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 dkg dióbél
  • 10 dkg rokfort (márványsajt)
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 2 piros chilipaprika
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 1 dl zöldségleves, kockából
  • 1/2 dl tejszín
  • 40 dkg spagetti
Recept idők

Elkészítés:

A diót durvára aprítjuk. A sajtot apró darabokra tördeljük. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A chilit megmossuk, hosszában kettévágjuk, magját kikaparjuk húsát apróra vágjuk.

A vajat serpenyőben felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, aranysárgára pirítjuk. Hozzáöntjük a tejet, a zöldséglevest és a tejszínt, majd állandó keverés mellett felforraljuk, sóval és őrölt fehérborssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a sajtot, hagyjuk felolvadni. Végül a hagymakarikákat és a chilit is a szószhoz adjuk, és még 2-3 percig főzzük.

Míg a szósz fő, a spagettit sós vízben kifőzzük, vigyázzunk, hogy ne legyen teljesen puha. Ha kész, leszűrjük, lecsepegtetjük. A szósszal meglocsolva, a dióval megszórva azonnal tálaljuk.

Ezt is szeretjük