Mézes-fűszeres csirkemell francia salátával
- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Lady Gaga megint a felismerhetetlenségig átalakult: így még senki nem reklámozott pezsgőt »
- Felturbózza a hajnövekedést, és csökkenti a szálak elvesztését: a rizsvíz filléres csodaszer »
- A ’90-es évek imádott stílusikonja volt a fiatalon elhunyt Kennedy-feleség: Carolyn Bessette szettjeiért rajongtak a nők »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Valódi női testek este, vetkőzés után
Az itthoni fűszerekből, összetevőkből állítottuk össze, nagyon nagy sikere lett nálunk. :)
Mézes-fűszeres csirkemell francia salátával
Hozzávalók 4 személyre:
Húshoz
- 80 dkg csirkemell
- só
- őrölt feketebors
- őrölt bazsalikom
- fokhagyma vagy fokhagymapor
- kakukkfű
- 3 evőkanál méz
- olaj
- 1-2 citrom vagy fél dl citromlé
- tej
Körethez
- 3 szál sárgarépa
- 30 dkg borsó
- 2 alma
- 4 főtt tojás
- 2-3 szál csemege uborka
- 2 db közepes méretű krumpli (kivéve 90 napos diéte fehérje napján)
- 1 pohár tejföl
- 4 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- só
- bors
- cukor
- 1 evőkanál fehérbor
- + 4-8 db tojás a tükörtojáshoz
Elkészítés:
Hús:
A pác elkészítésével kezdjük: Egy kisebb műanyag edényben összekeverjük a (kevés) borsot, bazsalikomot, kakukkfüvet, fokhagymaport, mézet, citromlevet és 2-3 kanál olajat. Ha a méz nem elég puha, kicsit melegítsük meg, hogy teljesen kenhető, de a fűszerektől sűrű, kissé ragadós pácot kapjunk. (kb. 1,5 dl)
A filézett csirkemellet vastagabb ujjnyi csíkokra vágjuk és megsózzuk.
Egy teflonos serpenyőben egy nagy evőkanálnyi zsírt felhevítünk, és ráfektetjük a húsdarabokat. Kis tejet öntünk alá, és addig sütjük, míg teljesen át nem fehéredik, puhulni nem kezd.
Ezután ecsettel kenjünk be minden húsdarabot a páccal, süssük, forgassuk, kenegessük egészen addig, míg el nem fogy a pác, és a hús is teljesen átsül, megpirosodik.
Francia saláta (ahogy mi szeretjük):
Az apróra szelt répát és borsót, (krumplit) enyhén sós és cukros vízben puhára főzzük/pároljuk. Ha kész, leszűrjük, és hűlni hagyjuk.
Főzzünk 4 db tojást, és szeljük ezt is apró darabokra.
A csemege uborkát és az almát is felaprítjuk, majd egy nagy műanyag tálban összekeverjük mindet.
Ezután öntsünk rá egy kis pohár tejfölt, a majonézt, mustárt, ízesítsük kevés borssal, sóval, és egy evőkanál fehérborral. Jól keverjük össze, majd tegyük hűtőbe.
Tükörtojás:
A hagyományos módszer szerint kevés forró zsírra/olajra ráütjük a tojásokat, sóval, vegetával meghintjük, és ízlés szerinti keménységűre sütjük.
A 3 összetevő nagyon finom együtt, mindenkinek ajánljuk! :)

Még több recept