Sajtos, sós kifli

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy ismerősömtől kértem el a receptet, mert mindig olyan finom, omlós, sós, puha kifliket tett az asztalra, hogy mindenki agyon-dicsérte! Az én vendégeim is ugyanezt tették, mikor ezzel vártam őket! :)

Sajtos, sós kifli

Hozzávalók 8 személyre

  • 1 kg liszt
  • 1 élesztő
  • 250 ml tej
  • 250 ml tejföl
  • 12 dkg zsír
  • 12 dkg margarin
  • másfél evőkanál só
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt kb. egy deci, enyhén cukros, langyos tejben felfuttatom. Ha felfutott, egy marék liszttel összekeverem, és megvárom, míg újra feldagad.
Közben a maradék tejet és a tejfölt összekeverem, kicsit meglangyosítom.
Egy másik edényben a zsírt és az olvasztott margarint keverem össze.
Végül minden hozzávalót összekeverünk, jól átgyúrjuk, amíg teljesen összeáll, és lágy tésztává válik. Ezután letakarom a tésztát és kb. egy óráig kelesztem.
Ha megkelt, négy részre elosztom. A négy részt egyenként kör alakúra nyújtom, majd pizza szerűen nyolc-nyolc cikkre vágom. (Összesen tehát 32 db kiflit kapok) A cikkeket a szélesebb felétől kezdve feltekerem, tojással megkenem, és reszelt sajtot szórok a tetejére.
A legmagasabb hőfokon sütöm, az első tepsit kb. 30 percig, a többit 20 percig. A kiflik a sütőben kb. kétszer nagyobbak lesznek, úgyhogy bőven hagyjunk nekik helyet a tepsin.
Jó étvágyat!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük