Sajtos, sós kifli

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy ismerősömtől kértem el a receptet, mert mindig olyan finom, omlós, sós, puha kifliket tett az asztalra, hogy mindenki agyon-dicsérte! Az én vendégeim is ugyanezt tették, mikor ezzel vártam őket! :)

Sajtos, sós kifli

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 kg liszt
  • 1 élesztő
  • 250 ml tej
  • 250 ml tejföl
  • 12 dkg zsír
  • 12 dkg margarin
  • másfél evőkanál só
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt kb. egy deci, enyhén cukros, langyos tejben felfuttatom. Ha felfutott, egy marék liszttel összekeverem, és megvárom, míg újra feldagad.
Közben a maradék tejet és a tejfölt összekeverem, kicsit meglangyosítom.
Egy másik edényben a zsírt és az olvasztott margarint keverem össze.
Végül minden hozzávalót összekeverünk, jól átgyúrjuk, amíg teljesen összeáll, és lágy tésztává válik. Ezután letakarom a tésztát és kb. egy óráig kelesztem.
Ha megkelt, négy részre elosztom. A négy részt egyenként kör alakúra nyújtom, majd pizza szerűen nyolc-nyolc cikkre vágom. (Összesen tehát 32 db kiflit kapok) A cikkeket a szélesebb felétől kezdve feltekerem, tojással megkenem, és reszelt sajtot szórok a tetejére.
A legmagasabb hőfokon sütöm, az első tepsit kb. 30 percig, a többit 20 percig. A kiflik a sütőben kb. kétszer nagyobbak lesznek, úgyhogy bőven hagyjunk nekik helyet a tepsin.
Jó étvágyat!

Ezt is szeretjük