Sajtos párolt zöldséges csirkemell omlett
- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Kutyabaj - a halálos szívférgesség (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Sosem gondoltad volna, hogy ezek a divatszínek milyen jól mutatnak együtt: minden szettből kihozzák a maximumot »
- Nem csak méregdrága ruhákban lehetsz stílusos: 10 tipp, amitől kifinomultan divatos lesz az öltözéked »
- Elképesztő, mit tesz a bőrrel a stressz és a szorongás: mély ráncokat, pattanásokat, és allergiás reakciókat is okozhat hosszú távon »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
A férjemmel már hetek óta a 90 napos diétát csináltuk. Sok-sok receptet kerestünk a neten a különböző napokra, de a következő húsnapra már semmi ötletünk nem volt. Ekkor határoztunk úgy, hogy körbenézünk, mi van itthon a hűtőben, és abból kitalálunk majd valami egyedit! Zseniális lett! Nagyon-nagyon finomra sikerült, úgyhogy gyorsan le is írtuk, hogyan készült!
Külön jó a receptben, hogy a sok zöldség, tojás könnyűvé teszi az ételt, nem üli meg a gyomrot! Ajánlom mindenkinek!
Sajtos párolt zöldséges csirkemell omlett
Hozzávalók 4 személyre:
- csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 szál sárgarépa
- 25 dkg borsó
- 15 dkg zöldbab
- 10 db tojás
- fél liter tej
- só
- bors
- fokhagymapor vagy -krém
- őrölt kömény
- 1 ek. mustár
- 1 ek. majonéz
- zsír v. olaj
- kis pohárnyi tejföl
- 35 dkg sajt
Elkészítés:
A répát meghámozzuk, összedaraboljuk, majd a borsóval, zöldbabbal együtt sós vízben megpároljuk.
A tojást egy külön tálban felverjük, sóval ízesítjük és a sajt 2/3-át lereszelve keverjük hozzá.
A húst felkockázzuk, majd sóval, borssal, őrölt köménnyel és fokhagymaporral megfűszerezzük.
Egy magas falú teflonos serpenyőben 1-2 evőkanál zsíron vagy olajon megpirítjuk az összeaprított vöröshagymát, majd rátesszük a fűszeres húst, kicsit megpirítjuk, majd tejjel felöntjük és kb. 20 percig sütjük. Ha elfőtte a levét, önthetünk még alá tejet. Ha a hús megpuhult, hagyjunk rajta szaftot (ne várjuk meg, míg elfő), és keverjük hozzá a párolt zöldségeket.
Tegyünk hozzá egy kis pohár tejfölt, 1 ek. mustárt, és 1 ek. majonézt, majd néhány percig kevergessük.
Ezután a sajtos-tojást öntsük rá, keverjük össze, és süssük mindaddig, míg a tojás mindenhol szépen átsül.
Ha kész, levehetjük a tűzről, egyengessük el, és a maradék (1/3) sajtot szórjuk a tetejére.
Savanyú uborkával, vagy paradicsommal tálaljuk, tortaszeletekre vágva.
Jó étvágyat!
Még több recept