Sajtos párolt zöldséges csirkemell omlett

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A férjemmel már hetek óta a 90 napos diétát csináltuk. Sok-sok receptet kerestünk a neten a különböző napokra, de a következő húsnapra már semmi ötletünk nem volt. Ekkor határoztunk úgy, hogy körbenézünk, mi van itthon a hűtőben, és abból kitalálunk majd valami egyedit! Zseniális lett! Nagyon-nagyon finomra sikerült, úgyhogy gyorsan le is írtuk, hogyan készült!
Külön jó a receptben, hogy a sok zöldség, tojás könnyűvé teszi az ételt, nem üli meg a gyomrot! Ajánlom mindenkinek!

Sajtos párolt zöldséges csirkemell omlett

Hozzávalók 4 személyre:

  • csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 25 dkg borsó
  • 15 dkg zöldbab
  • 10 db tojás
  • fél liter tej
  • bors
  • fokhagymapor vagy -krém
  • őrölt kömény
  • 1 ek. mustár
  • 1 ek. majonéz
  • zsír v. olaj
  • kis pohárnyi tejföl
  • 35 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

A répát meghámozzuk, összedaraboljuk, majd a borsóval, zöldbabbal együtt sós vízben megpároljuk.
A tojást egy külön tálban felverjük, sóval ízesítjük és a sajt 2/3-át lereszelve keverjük hozzá.
A húst felkockázzuk, majd sóval, borssal, őrölt köménnyel és fokhagymaporral megfűszerezzük.
Egy magas falú teflonos serpenyőben 1-2 evőkanál zsíron vagy olajon megpirítjuk az összeaprított vöröshagymát, majd rátesszük a fűszeres húst, kicsit megpirítjuk, majd tejjel felöntjük és kb. 20 percig sütjük. Ha elfőtte a levét, önthetünk még alá tejet. Ha a hús megpuhult, hagyjunk rajta szaftot (ne várjuk meg, míg elfő), és keverjük hozzá a párolt zöldségeket.
Tegyünk hozzá egy kis pohár tejfölt, 1 ek. mustárt, és 1 ek. majonézt, majd néhány percig kevergessük.

Ezután a sajtos-tojást öntsük rá, keverjük össze, és süssük mindaddig, míg a tojás mindenhol szépen átsül.
Ha kész, levehetjük a tűzről, egyengessük el, és a maradék (1/3) sajtot szórjuk a tetejére.

Savanyú uborkával, vagy paradicsommal tálaljuk, tortaszeletekre vágva.

Jó étvágyat!

Ezt is szeretjük