Fahéjas madártej
Fahéjas madártej
Hozzávalók 4 személyre
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 1.2 l tej
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Félórás recept
A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük, adunk hozzá 5 dkg cukrot. A tejet felforraljuk. Ha forr, egy kanál segítségével galuskákat szaggatunk. Mindkét oldalát 1-2 percig főzzük, majd kiszedjük, lecsepegtetjük. A sárgákat összekeverjük a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tejhez. Egészen addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Ha kihűl, szép tányérokba szedjük, és galuskát teszünk a tetejére, végül fahéjjal megszórjuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept