Fahéjas madártej
Ez is érdekelhet
beauty and style

Top olvasott cikkek
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Gáspár Evelin nem tud elhelyezkedni a szakmájában: tudod, mi a végzettsége?
- Így néztek ki a modern nappalik a Kádár-korszak panelházaiban: mindenki erre vágyott
- Többet terem, szebb lesz a gyümölcs, ha így metszed: mutatjuk, hogyan ápold tavasszal a gyümölcsfákat
Fahéjas madártej
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 1.2 l tej
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Félórás recept
A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük, adunk hozzá 5 dkg cukrot. A tejet felforraljuk. Ha forr, egy kanál segítségével galuskákat szaggatunk. Mindkét oldalát 1-2 percig főzzük, majd kiszedjük, lecsepegtetjük. A sárgákat összekeverjük a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tejhez. Egészen addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Ha kihűl, szép tányérokba szedjük, és galuskát teszünk a tetejére, végül fahéjjal megszórjuk.

Még több recept