Tiramisu
Tiramisu
Hozzávalók 6 személyre
- 2x 250 g babapiskóta
- 500 ml tejszín
- 250 g mascarpone
- rum vagy rumaroma
- kávé
- porcukor
- + pörkölt földimogyoró (nem szükségszerű)
- kakaó a díszítéshez
Elkészítés:
Félórás recept
Először lefőzünk egy jó adag fekete kávét, amihez adunk egy kis rumaromát, valamint kis porcukorral édesítjük, hogy ne legyen annyira kesernyés. Ezek után a babapiskótát megforgatjuk a kávéban, és a tál aljára sorakoztatjuk. A krém igen egyszerű, felverjük a tejszínt, ha szükséges adunk hozzá cukrot és habfixálót is, majd ehhez szép lassan hozzákeverjük a mascarponét is. A krém felét rákenjük a babapiskótára. Ezután rakunk még egy sor babapiskótát, majd még egy réteg krémet. A tetejére kakaót (és mogyorót) szórunk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept