Mentás eperkrémleves

- 3 pofonegyszerű, félig feltűzött frizura, ami szupernőiessé teszi a megjelenést: vállig érő hajból is elkészíthetőek »
- Kisimítják az apróbb ráncokat, megtisztítják a pórusokat: 7 arcápoló eszköz, ami szebbé teszi a bőrt »
- Energiát ad, mégsem hizlal, és tökéletesen helyettesíti az édességet: ínycsiklandó gyümölcspép, tele vitaminnal »
- Nyári Dia plasztikája után melltartós fotót posztolt: sokan dicsérik őszinteségéért
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
- Melania Trump élete nagyon megváltozott, mióta nem first lady: bennfentesek kotyogták ki
- 100 kilós, 12 éves gyönyörű lányok: halálra etetik őket, mert úgy a szépek
- Kipucolják a májat, tartós fogyást okoznak, és nagyon finomak: 8 étel, amiből egyél többet
Mentás eperkrémleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg eper
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 db tojássárgája
- 2 ek vaníliás pudingpor
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 marék mentalevél
- 2 cm-es gyömbérdarab
- 2 dl főzőtejszín
- 1 l víz
Elkészítés:
30 PERCES RECEPTEK
Az epret alaposan mossuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Ezután öntsük fel a vízzel, majd adjunk hozzá 10 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, a mentalevelet, az őrölt fahéjat, és főzzük kb. 10 percig.
Ezután vegyük le a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük.
A tojások sárgáját keverjük simára a maradék cukorral, a pudingporral, és a tejszínnel.
Tegyük vissza a leturmixolt levest a tűzre, majd amikor már forr, állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a tojásos-pudingos-tejszínes keveréket.
Ezután vegyük kisebbre a lángot, majd kevergetve főzzük 2-3 percig, majd vegyük le a tűzről, és szűrjük át egy szitán. (azért kell átszűrni, hogy az összeturmixolt menta ne kerüljön a levesbe, és szép selymes legyen)
Tálaláskor a langyosra hűtött levest merjük tányérba, és ízlés szerint mentás habgaluskával kínáljuk.

Még több recept