Bolondos rántott szelet
Bolondos rántott szelet
Hozzávalók 4 személyre
- 6 szelet karaj - csont nélkül
- tojás
- liszt
- darált dió
- zsemlemorzsa(a panírozáshoz)
- őszibarackbefőtt
- fél l tejföl
- 15 dkg trappista sajt
- 15 dkg füstölt trappista sajt
- pici só
Elkészítés:
A húst kiklopfolom, majd elkezdem panírozni (liszt, felvert tojás és zsemlemorzsa - utóbbit felesben darált dióval elkevertem. Végszükség esetén diópótló is megfelel).
A húst forró olajban kisütöm.
Jénai tálba fektetem, tetejére 2-2 szem félbevágott őszibarackbefőttet helyezek.
Lereszelem a sajtokat, elkeverem a tejföllel, és ráöntöm a húsokra, a barackokra.
Előmelegített sütőben addig pirítom közepes hőfokon, míg a tetején a sajt enyhén pirosas színt kap.
Rizzsel tálalom.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept