Szupergyors gyümölcsgombóc mézes-lime-os öntettel

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szupergyors mert burgonya nélkül készíthető, az alaprecept régen megvolt, én csak továbbfejlesztettem a baktergombócot egy kicsit, főleg az öntete isteni, mert jéghideg és mind a meleg, mind a hideg gyümölcsös gombócokra mennyei finomság.
Bármilyen gyümölccsel, vagy mézzel nagyon fincsi, és vigyázni kell mert pillanatok alatt elfogy.
Jó étvágyat!

Szupergyors gyümölcsgombóc mézes-lime-os öntettel

Hozzávalók 6 személyre

Gombóchoz

  • 1/2 liter víz
  • 2 csipet só
  • 7 dkg vaj
  • 45 dkg finomliszt

Töltelékhez

  • bármilyen ízlés szerinti gyümölcs
  • fahéj
  • őrölt szerecsendió
  • pár csepp citromlé

Hempergetéshez

  • 15 dkg darált dió
  • 5 dkg darált mandula
  • tetszés szerinti mennyiségű zsemlemorzsa
  • kevés porcukor

Öntethez

  • nagyobb lime vagy citrom felének frissen kifacsart leve
  • 8 ek méz
  • 1 mentalevél
Recept idők

Elkészítés:

NYÁRI RECEPT
A fővő vízbe beletesszük a sót, a vajat, kissé elkeverjük kanállal, majd hozzákeverjük a lisztet is, és azonnal levesszük a tűzről , 5 percig kicsit hűlni hagyjuk.
Ebbe a gombócos receptbe nem kell burgonya !
Lisztezett deszkára borítjuk a nagyon meleg tésztamasszát, és gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrjuk, majd kinyújtjuk, és négyzeteket vágunk, melyre jelen esetben a nektarin, szilva, alma, és eper aprított gyümölcshúsát helyezzük, fahéjjal, kevés őrölt szerecsendióval meghintjük, pár csepp citromlével meglocsoljuk és gombócokat formázunk, és megfőzzük.
Egy nagyobb serpenyőben szárazon megpirítjuk a diót, mandulát, zsemlemorzsát a porcukorral, és a megfőtt, leszűrt gombócokat ebbe belehempergetjük.
Az öntethez 8 ek mézet, 1 nagyobb lime vagy citrom felének frissen facsart levével elkeverünk, és 1 mentalevelet mozsárban összezúzva hozzáadunk, majd hűtőbe tesszük, és tálaláskor a jéghideg öntettel csorgatjuk meg a gyümölcsös gombócokat.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük