Szupergyors gyümölcsgombóc mézes-lime-os öntettel
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »
- A nyári farmerdivat vagány fazonjai vékony és telt alkaton is jól mutatnak: visszakacsintanak a ’90-es évek kedvencei »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
Szupergyors mert burgonya nélkül készíthető, az alaprecept régen megvolt, én csak továbbfejlesztettem a baktergombócot egy kicsit, főleg az öntete isteni, mert jéghideg és mind a meleg, mind a hideg gyümölcsös gombócokra mennyei finomság.
Bármilyen gyümölccsel, vagy mézzel nagyon fincsi, és vigyázni kell mert pillanatok alatt elfogy.
Jó étvágyat!
Szupergyors gyümölcsgombóc mézes-lime-os öntettel
Hozzávalók 6 személyre
Gombóchoz
- 1/2 liter víz
- 2 csipet só
- 7 dkg vaj
- 45 dkg finomliszt
Töltelékhez
- bármilyen ízlés szerinti gyümölcs
- fahéj
- őrölt szerecsendió
- pár csepp citromlé
Hempergetéshez
- 15 dkg darált dió
- 5 dkg darált mandula
- tetszés szerinti mennyiségű zsemlemorzsa
- kevés porcukor
Öntethez
- nagyobb lime vagy citrom felének frissen kifacsart leve
- 8 ek méz
- 1 mentalevél
Elkészítés:
NYÁRI RECEPT
A fővő vízbe beletesszük a sót, a vajat, kissé elkeverjük kanállal, majd hozzákeverjük a lisztet is, és azonnal levesszük a tűzről , 5 percig kicsit hűlni hagyjuk.
Ebbe a gombócos receptbe nem kell burgonya !
Lisztezett deszkára borítjuk a nagyon meleg tésztamasszát, és gyors mozdulatokkal egyneművé gyúrjuk, majd kinyújtjuk, és négyzeteket vágunk, melyre jelen esetben a nektarin, szilva, alma, és eper aprított gyümölcshúsát helyezzük, fahéjjal, kevés őrölt szerecsendióval meghintjük, pár csepp citromlével meglocsoljuk és gombócokat formázunk, és megfőzzük.
Egy nagyobb serpenyőben szárazon megpirítjuk a diót, mandulát, zsemlemorzsát a porcukorral, és a megfőtt, leszűrt gombócokat ebbe belehempergetjük.
Az öntethez 8 ek mézet, 1 nagyobb lime vagy citrom felének frissen facsart levével elkeverünk, és 1 mentalevelet mozsárban összezúzva hozzáadunk, majd hűtőbe tesszük, és tálaláskor a jéghideg öntettel csorgatjuk meg a gyümölcsös gombócokat.




Még több recept