Töltött csirkemell cukkinitócsnin

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Spontán vacsoraötlet volt, akkor találtam ki a meglévő alapanyagokból. Biztosan máskor is elkészítem majd, mert nagyon finom és laktató étel. Mi friss salátával és a húst meglocsolva tartármártással ettük.

Töltött csirkemell cukkinitócsnin

Hozzávalók 4 személyre

  • 1/2 kg csirkemellfilé
  • 3 db kápia paprika
  • 20 dkg sonka
  • 3 közepes cukkini
  • bors
  • rozmaring
  • fokhagymakrém
  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • olaj
  • fogpiszkáló
Recept idők

Elkészítés:

Nyári recept
A húst felszeletelem nagyobb darabokra, sózom, borsozom, rozmaringgal meghintem.
A paprikát és sonkát vastagabbra csíkozom egy fél cukkinival együtt, majd kiterítek egy mellfilét, ráteszek egy csík paprikát, egy csík sonkát, egy csík cukkinit, szorosan feltekerem, és fogpiszkálóval megtűzöm.
Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítek, kis vizet öntök alá és a húsokat beletéve, tetejüket fokhagymakrémmel megkenve előbb párolom, majd sütöm, közben megforgatom.
A megmaradt cukkinit lehéjazom, nagyobb lyukú reszelőn lereszelem, belekeverem a tojást, a lisztet, a fokhagymakrémet, pici sót és őrölt borsot. Egy serpenyőben forró olajban nagyobb kanállal kiszaggatva mindkét oldalát pirosra sütöm.
Ha a csirkemell megsült, a fogpiszkálót eltávolítva felszeletelem, és a cukkinitócsnira halmozom.

1
2
Ezt is szeretjük