Nektarinos, limoncellós nyári szelet
- A természet ihletet ad (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »
- A nyári farmerdivat vagány fazonjai vékony és telt alkaton is jól mutatnak: visszakacsintanak a ’90-es évek kedvencei »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
Likör nélkül is mennyei,de érdemes 2-3 órát vagy egy éjszakát is hűtőben tárolni, mert utána lesz az igazán finom nyári hűsítő édesség.
Nektarinos, limoncellós nyári szelet
Hozzávalók 6 személyre
Piskótához
- 6 tojás
- csipet só
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 15 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
Krémhez
- 3 cs vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 1 l rostos őszibaracklé
- 2 nektarin húsa darabolva
- 5 dkg margarin
Tejszínhabhoz
- 5 dl tejszín
- 2 cs habfixáló
Teteje
- limoncellö likőrbe mártott omlós keksz
- 1 tortabevonó
- kevés napraforgó olaj
Elkészítés:
Nyári recept
A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet is.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval keményre verjük és óvatosan összekeverjük a sárga masszával. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 15 percig sütjük.
A vaníliás pudingport a cukorral, baracklével felfőzzük, majd langyosan a margarint, és a nektarinok apróra feldarabolt gyümölcshúsát is bele forgatjuk.
Mikor kihűlt, megkenjük vele a tésztát.
A keményre vert tejszínt a krém tetejére rásimítjuk.
Édes, lehetőleg omlós kekszet a limoncello likőrbe mártunk és sorba a tetejére rárakjuk, kicsiny hézagokat hagyva.
A gőz fölött felolvasztott csokiba belekeverünk egy kevés olajat, majd a kekszekre egy kanál hátuljával rákenegetjük, így könnyű lesz később a hézagok mentén szeletelni.
Hűtőben hagyjuk összeforrni az ízeket dermedésig, majd felszeletelve fogyaszthatjuk.


Még több recept