Nektarinos, limoncellós nyári szelet

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Likör nélkül is mennyei,de érdemes 2-3 órát vagy egy éjszakát is hűtőben tárolni, mert utána lesz az igazán finom nyári hűsítő édesség.

Nektarinos, limoncellós nyári szelet

Hozzávalók 6 személyre

Piskótához

  • 6 tojás
  • csipet só
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor

Krémhez

  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 1 l rostos őszibaracklé
  • 2 nektarin húsa darabolva
  • 5 dkg margarin

Tejszínhabhoz

  • 5 dl tejszín
  • 2 cs habfixáló

Teteje

  • limoncellö likőrbe mártott omlós keksz
  • 1 tortabevonó
  • kevés napraforgó olaj
Recept idők

Elkészítés:

Nyári recept
A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet is.
A tojásfehérjéket egy csipet sóval keményre verjük és óvatosan összekeverjük a sárga masszával. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 15 percig sütjük.
A vaníliás pudingport a cukorral, baracklével felfőzzük, majd langyosan a margarint, és a nektarinok apróra feldarabolt gyümölcshúsát is bele forgatjuk.
Mikor kihűlt, megkenjük vele a tésztát.
A keményre vert tejszínt a krém tetejére rásimítjuk.
Édes, lehetőleg omlós kekszet a limoncello likőrbe mártunk és sorba a tetejére rárakjuk, kicsiny hézagokat hagyva.
A gőz fölött felolvasztott csokiba belekeverünk egy kevés olajat, majd a kekszekre egy kanál hátuljával rákenegetjük, így könnyű lesz később a hézagok mentén szeletelni.
Hűtőben hagyjuk összeforrni az ízeket dermedésig, majd felszeletelve fogyaszthatjuk.

1
2
Ezt is szeretjük