Kakukkfüves kacsamájpástétom portóival

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Mamafarmer nőiesen: ilyen szexi tud lenni nyáron »

5 tornagyakorlat Ashley Graham ajánlásával: ettől olyan kerek a popsija »

A legnőiesebb kánikularuha a szezonban: ha egyszer felveszed, többé nem akarsz mást viselni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg pecsenye kacsamáj
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma + 2 gerezd a tejbe
  • 1 közepes szál sárgarépa
  • 1 kisebb szál fehérrépa
  • 0,5 dl portói
  • 15 dkg vaj
  • 3-4 ág friss kakukkfű
  • 3 dl tej
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A májat előző este megmossuk, lehártyázzuk, szárazra töröljük, majd annyi fokhagymás tejbe áztatjuk amennyi ellepi.
Másnap kivesszük a májat, megtöröljük, felkockázzuk.
A füstölt szalonnát felaprítjuk, kisütjük a zsírját. A hagymát apróra vágva megpirítjuk a szalonna zsírján, hozzáadjuk a májat, átforgatjuk, ízesítjük sóval, borssal, majd hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt sárga- és fehérrépát és a fokhagymát, majd az egészet együtt pároljuk, míg a zöldségek megpuhulnak.
Mielőtt levennénk a tűzről, előtte pár perccel adjuk hozzá a kakukkfű leveleit és a portóit, és forgassuk át az egészet, főzzük még 2-3 percig, majd kapcsoljuk le.

Miután megpárolódott, vissza tesszük a kisütött szalonnát is és az egészet botmixerrel pépesítjük és a vajjal habosra keverjük. Kóstoljuk meg, ízesítsük még sóval, borssal, portóival.

Miután elkészült, öntsünk kevés olvasztott kacsazsírt a pástétomos edénybe, erre kanalazzuk a pástétomot, egyengessük el az edényben, majd a tetejére is öntsünk vékony réteg kacsazsírt. A tetejére szórjunk kakukkfű leveleket. Hűtőben tárolva, egy hétig is fogyaszthatjuk. Persze, ha kitart addig:)

1
2
Ezt is szeretjük