Habpalacsinta torta
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »
- A nyári farmerdivat vagány fazonjai vékony és telt alkaton is jól mutatnak: visszakacsintanak a ’90-es évek kedvencei »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
Nagy családi kedvenc!
Habpalacsinta torta
Hozzávalók 4 személyre
- _A habpalacsintához_
- 7 tojás
- 4 ek kristálycukor
- 3 dkg margarin
- 17 dkg liszt
- 6 dl tej
- olaj a sütéshez
A töltelékhez
- gyümölcslekvár
- kakaópor
- őrölt fahéj
- mazsola
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Egy másik tálba a tojások sárgáját, a margarint, a cukrot, a lisztet, a tejet robotgéppel elkeverjük, majd a felvert habot is körkörös mozdulatokkal belekeverjük egy fakanállal óvatosan, hogy ne nagyon törjön össze.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd, mint a palacsintát, elkezdjük sütni - de csak az egyik oldalát kell megsütni - kb. 5 percig, majd a habpalacsintánk méreténél nagyobb tányérra vagy lapos tálra szedjük. Meghintjük fahéjas, cukros kakaóporral, majd a következő habpalacsintát rárakjuk, erre ízlés szerint gyümölcslekvár kerül, következő után mazsola, majd újra fahéjas, cukros kakaópor, és így tovább egészen addig, amíg az összes habpalacsinta ki nem sül.
Az emeletes habpalacsinta-torta tetejét megszórhatjuk kakaóporral vagy gyümölcslekvárral, sőt csokimáz is kerülhet rá. Kihűtjük, majd a hűtőbe tesszük, és egy óra után, mint a tortát, úgy szeleteljük.


Még több recept