Habpalacsinta torta

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
Nagy családi kedvenc!
Habpalacsinta torta
Hozzávalók 4 személyre
- _A habpalacsintához_
- 7 tojás
- 4 ek kristálycukor
- 3 dkg margarin
- 17 dkg liszt
- 6 dl tej
- olaj a sütéshez
A töltelékhez
- gyümölcslekvár
- kakaópor
- őrölt fahéj
- mazsola
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Egy másik tálba a tojások sárgáját, a margarint, a cukrot, a lisztet, a tejet robotgéppel elkeverjük, majd a felvert habot is körkörös mozdulatokkal belekeverjük egy fakanállal óvatosan, hogy ne nagyon törjön össze.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd, mint a palacsintát, elkezdjük sütni - de csak az egyik oldalát kell megsütni - kb. 5 percig, majd a habpalacsintánk méreténél nagyobb tányérra vagy lapos tálra szedjük. Meghintjük fahéjas, cukros kakaóporral, majd a következő habpalacsintát rárakjuk, erre ízlés szerint gyümölcslekvár kerül, következő után mazsola, majd újra fahéjas, cukros kakaópor, és így tovább egészen addig, amíg az összes habpalacsinta ki nem sül.
Az emeletes habpalacsinta-torta tetejét megszórhatjuk kakaóporral vagy gyümölcslekvárral, sőt csokimáz is kerülhet rá. Kihűtjük, majd a hűtőbe tesszük, és egy óra után, mint a tortát, úgy szeleteljük.


Még több recept