Juhtúrós-sajtos cukkinilepény
Ez is érdekelhet
beauty and style
- Fokozza a nőiességet, merész, de nem harsány: elég egy csipetnyi divatos fukszia, és nem maradsz észrevétlen »
- Élénk színek viselése 50 év felett: ultranőies kombinációk a legdivatosabb tónusokkal »
- Ragyogó és természetesebb hatású lesz a szőkített haj, besárgulás nélkül: hamvasító samponok árakkal »

Top olvasott cikkek
- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Helyesíráskvíz: ironikus vagy irónikus? Tudod, hogy írjuk helyesen?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- Oszvald Marika lánya 43 évesen lett anya: Krisztinának a 11. lombikja lett sikeres
Juhtúrós-sajtos cukkinilepény
Hozzávalók 4 személyre
- 4 bögre kockára vágott cukkini
- 1 bögre liszt
- 1/2 bögre olaj
- 1 bögre kockára vágott vöröshagyma
- 1/2 bögre apróra vágott petrezselyemzöld
- 1/2 bögre juhtúró(lehet tehéntúró is)
- 1 cs sütőpor
- 3 egész tojás
- majoránna
- 2 gerezd fokhagyma felaprítva
- őrölt bors
- só ízlés szerint
- ételízesítő
- 1 ek őrölt rozmaring
- 20 dkg reszelt füstölt sajt
- vaj
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Tetszés szerint kiválasztunk egy közepes nagyságú bögrét, ez lesz a mérőedényünk.
A cukkinit meghámozzuk, felkockázzuk nem túl apróra, így teszünk a hagymával, petrezselyemzölddel is.
A hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük, majd vajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett tepsibe öntjük.
A tetejére rászórjuk a rozmaringot és a füstölt sajtot.
180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük, míg a teteje szépen megpirul.
Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható, és tejfellel meglocsolva még finomabb.


Még több recept