Juhtúrós-sajtos cukkinilepény

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Juhtúrós-sajtos cukkinilepény

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 bögre kockára vágott cukkini
  • 1 bögre liszt
  • 1/2 bögre olaj
  • 1 bögre kockára vágott vöröshagyma
  • 1/2 bögre apróra vágott petrezselyemzöld
  • 1/2 bögre juhtúró(lehet tehéntúró is)
  • 1 cs sütőpor
  • 3 egész tojás
  • majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma felaprítva
  • őrölt bors
  • só ízlés szerint
  • ételízesítő
  • 1 ek őrölt rozmaring
  • 20 dkg reszelt füstölt sajt
  • vaj
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Tetszés szerint kiválasztunk egy közepes nagyságú bögrét, ez lesz a mérőedényünk.
A cukkinit meghámozzuk, felkockázzuk nem túl apróra, így teszünk a hagymával, petrezselyemzölddel is.
A hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük, majd vajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett tepsibe öntjük.
A tetejére rászórjuk a rozmaringot és a füstölt sajtot.
180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük, míg a teteje szépen megpirul.
Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható, és tejfellel meglocsolva még finomabb.

1
2

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük