Juhtúrós-sajtos cukkinilepény
Juhtúrós-sajtos cukkinilepény
Hozzávalók 4 személyre
- 4 bögre kockára vágott cukkini
- 1 bögre liszt
- 1/2 bögre olaj
- 1 bögre kockára vágott vöröshagyma
- 1/2 bögre apróra vágott petrezselyemzöld
- 1/2 bögre juhtúró(lehet tehéntúró is)
- 1 cs sütőpor
- 3 egész tojás
- majoránna
- 2 gerezd fokhagyma felaprítva
- őrölt bors
- só ízlés szerint
- ételízesítő
- 1 ek őrölt rozmaring
- 20 dkg reszelt füstölt sajt
- vaj
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Tetszés szerint kiválasztunk egy közepes nagyságú bögrét, ez lesz a mérőedényünk.
A cukkinit meghámozzuk, felkockázzuk nem túl apróra, így teszünk a hagymával, petrezselyemzölddel is.
A hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük, majd vajjal kikent, zsemlemorzsával meghintett tepsibe öntjük.
A tetejére rászórjuk a rozmaringot és a füstölt sajtot.
180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük, míg a teteje szépen megpirul.
Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható, és tejfellel meglocsolva még finomabb.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept