Nyári mesealmás
- Hamar kiverik a biztosítékot, pedig sokan viselik így ezeket a darabokat: 6 részlet a nyári öltözékben, ami megosztónak számít »
- 7 nap alatt tisztább, erősebb, ragyogóbb bőr? – A megújult szépségampullák tesztje minket is meglepett »
- Gyönyörűen formálja a lábakat ez a torna, és csak 15 perc naponta: tónusosabb, keskenyebb combokat farag »

- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
Nyári mesealmás
Hozzávalók 6 személyre
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg margarin
- 4 tojássárgája
- 2 cs vaníliás cukor
- pici só
- 1 cs sütőpor
- 1 ek. citromlé
Töltelékhez
- 1 kg reszelt nyári alma
- ízlés szerint kristálycukor
- őrölt fahéj
- lekvár
Tetejére
- 4 tojás felvert habja
- 25 dkg porcukor
- 1 ek citromlé
Elkészítés:
Nyári recept
A tészta alapanyagait gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és 1 órára hűtőszekrényben pihentetjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Közben a töltelékhez a nyári almát lereszeljük, megpároljuk, cukorral, fahéjjal ízesítjük, és kihűtjük.
A tésztát lisztezett deszkára borítva közepesen vékonyra kinyújtjuk, és egy kisebb, kb. 28x40 cm-es magasabb falú tepsibe beletesszük, alját villával megszurkáljuk, majd a 200 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt kisütjük. Kivesszük a sütőből, várunk 5 percet és megkenjük ízlés szerinti lekvárral, én baracklekvárt használtam.
Ezután a lekváros felületre egyenletesen ráterítjük az almás tölteléket is.
A sütőt visszavesszük 180 fokra, a tojásfehérjét kemény habbá verjük a citromlével és a porcukorral, majd az almás réteg tetejére simítjuk és visszatesszük a sütőbe kb. 10 percre, hogy a hab szép aranyló színt kapjon.
Kiadós mennyei finomság, érdemes elkészíteni.


Még több recept