Spenótos csirkemelles cannelloni
- A farmer és a színes ing a leütősebb páros a szezonban: ezt a szettet muszáj elsütni »
- Az alakformáló ingruhák a szezon kulcsdarabjai: nőies fazonok árakkal, lelőhelyekkel »
- Miben különbözik a CC és a BB krém, és miért népszerűbbek az alapozónál? – Minden tudnivaló egy helyen, ami megkönnyíti a választást »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Ez a recept egy diétázóknak és cukorbetegeknek készült könyvben volt, igaz, hogy spagettivel elkészítve. A párom nagyon szereti, pedig mindig is utálta a spenótot. Most már minden héten kell ilyent készítenem neki
Spenótos csirkemelles cannelloni
Hozzávalók 6 személyre
- spenót fél kg
- főzőtejszín egy kis doboz
- fokhagyma(3-4 gerezd ízlés szerint)
- margarin 5dkg
- fehérbors
- só
- petrezselyem
- cannelloni tészta (vagy spagetti) fél csomag
- sajt kb. 20 dkg
- 60 dkg csirkemellfilé
Elkészítés:
A spenótot kiolvasztom, majd a vajon megpárolom. A csirkemellfilét apró kockára vágom, majd belerakom a spenótba. Kifehéredésig főzöm, ekkor fűszerezem be és hozzátöröm a fokhagymát. Végül tejszínnel felöntöm annyira, hogy még sűrű állaga maradjon.
Hagyom kihűlni kicsit, majd a canneloni tésztába kiskanállal betöltöm és lerakom a kis csöveket egymás mellé egy jénai tálba. A maradék szószt ráöntöm, így még puhább lesz. Végül a sajtot ráreszelem a tetejére és előmelegített sütőben 20-30 percig sütöm kb 170-200 fokon.
Tejföllel leöntve tálalom kockákra vágva.
Még több recept