Spenótos csirkemelles cannelloni

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a recept egy diétázóknak és cukorbetegeknek készült könyvben volt, igaz, hogy spagettivel elkészítve. A párom nagyon szereti, pedig mindig is utálta a spenótot. Most már minden héten kell ilyent készítenem neki

Spenótos csirkemelles cannelloni

Hozzávalók 6 személyre

  • spenót fél kg
  • főzőtejszín egy kis doboz
  • fokhagyma(3-4 gerezd ízlés szerint)
  • margarin 5dkg
  • fehérbors
  • petrezselyem
  • cannelloni tészta (vagy spagetti) fél csomag
  • sajt kb. 20 dkg
  • 60 dkg csirkemellfilé
Recept idők

Elkészítés:

A spenótot kiolvasztom, majd a vajon megpárolom. A csirkemellfilét apró kockára vágom, majd belerakom a spenótba. Kifehéredésig főzöm, ekkor fűszerezem be és hozzátöröm a fokhagymát. Végül tejszínnel felöntöm annyira, hogy még sűrű állaga maradjon.

Hagyom kihűlni kicsit, majd a canneloni tésztába kiskanállal betöltöm és lerakom a kis csöveket egymás mellé egy jénai tálba. A maradék szószt ráöntöm, így még puhább lesz. Végül a sajtot ráreszelem a tetejére és előmelegített sütőben 20-30 percig sütöm kb 170-200 fokon.

Tejföllel leöntve tálalom kockákra vágva.

Ezt is szeretjük