Liszt nélküli piskótatekercs
A párom - aki nem szereti a túrót és az egészséges táplálkozást is elég erősen kerüli - azt mondta: " Ez gyorsan el fog fogyni"! :)
Liszt nélküli piskótatekercs
Hozzávalók 12 személyre
- 6 tojás
- 60g holland kakaópor (persze cukormentes) (én 22%-os kakaóport használtam)
- 50g xilit (én csak 30g használtam)
Krémhez
- 1 doboz mascarpone
- 1 tojás
- 1 doboz zsírszegény túró
- 1 evőkanál ageve szirup (lehet méz is, de el is hagyható)
- 1 kiskanál xilit
- reszelt cukormentes étcsokoládé
- szabadon választott gyümölcs
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, A fehérjét a xilittel kemény habbá verjük. Utána a maradék cukrot hozzáadjuk a tojássárgájához, szépen elkeverjük! Ehhez hozzákeverjük a felvert fehérjét és a kakaóport. Jó kis krémes masszát kapunk!
Fogunk egy tepsit, belerakunk zsírpapírt! A zsírpapírt érdemes egy kis olvasztott vajjal megkenni vékonyan! A krémet utána szépen a tepsibe beletesszük!
Utána a sütőbe tesszük, és 200 fokon 7-10 percig sütjük! Ha kész, akkor kivesszük a sütőből és kihűtjük teljesen!
Ameddig kihűl, addig elkészítjük a krémet!
Egy üvegedénybe beleteszünk mindent és jól összekeverjük! :)
Ha kihűlt a tészta, akkor megfordítjuk és óvatosan lehúzzuk róla a zsírpapírt, ha egy kicsit szakad a tészta, simán el kell engedi ezt a kérdést! :) De ha óvatosak vagyunk, akkor baj nem lehet!
Ha ez meg van, akkor rákenjük a krémet, erre rászórjuk a gyümit, és feltekerjük! Ezután be a hűtőbe legalább 2 órára!
Utána szeletelhető és fogyasztható! :)
A recept megtalálható a blogomon: buntelenelvezetek.cafeblog.hu
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept