Liszt nélküli piskótatekercs

beauty and style
Top olvasott cikkek

A párom - aki nem szereti a túrót és az egészséges táplálkozást is elég erősen kerüli - azt mondta: " Ez gyorsan el fog fogyni"! :)

Liszt nélküli piskótatekercs

Hozzávalók 12 személyre

  • 6 tojás
  • 60g holland kakaópor (persze cukormentes) (én 22%-os kakaóport használtam)
  • 50g xilit (én csak 30g használtam)

Krémhez

  • 1 doboz mascarpone
  • 1 tojás
  • 1 doboz zsírszegény túró
  • 1 evőkanál ageve szirup (lehet méz is, de el is hagyható)
  • 1 kiskanál xilit
  • reszelt cukormentes étcsokoládé
  • szabadon választott gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk, A fehérjét a xilittel kemény habbá verjük. Utána a maradék cukrot hozzáadjuk a tojássárgájához, szépen elkeverjük! Ehhez hozzákeverjük a felvert fehérjét és a kakaóport. Jó kis krémes masszát kapunk!
Fogunk egy tepsit, belerakunk zsírpapírt! A zsírpapírt érdemes egy kis olvasztott vajjal megkenni vékonyan! A krémet utána szépen a tepsibe beletesszük!
Utána a sütőbe tesszük, és 200 fokon 7-10 percig sütjük! Ha kész, akkor kivesszük a sütőből és kihűtjük teljesen!
Ameddig kihűl, addig elkészítjük a krémet!
Egy üvegedénybe beleteszünk mindent és jól összekeverjük! :)
Ha kihűlt a tészta, akkor megfordítjuk és óvatosan lehúzzuk róla a zsírpapírt, ha egy kicsit szakad a tészta, simán el kell engedi ezt a kérdést! :) De ha óvatosak vagyunk, akkor baj nem lehet!
Ha ez meg van, akkor rákenjük a krémet, erre rászórjuk a gyümit, és feltekerjük! Ezután be a hűtőbe legalább 2 órára!
Utána szeletelhető és fogyasztható! :)

A recept megtalálható a blogomon: buntelenelvezetek.cafeblog.hu

Ezt is szeretjük